Oddworld Stranger XBOX ONLY

Naar alle waarschijnlijkheid zit er weer een Xbox Only! titel aan te komen. Het betreft dit keer het volgende deel in de Oddworld reeks, getiteld Oddworld Stranger. Het belangrijkste nieuws is dat de PS2 wederom wordt gepasseerd omdat de ontwikkeling van deze game voor dat platform te ver achter ligt. We hebben dat al eerder gezien bij het eerste deel van de serie, Munch’s Oddysee, waarvan de graphics op een te hoog niveau bleken te liggen voor de PS2. Helaas.

De Xbox versie moet in het eerste kwartaal van 2005 uit gaan komen. Xbox spelers hebben in ieder geval iets om naar uit te kijken.

  1.   
    Maserati's avatar

    Best weird, eerst werd Stranger uitgegeven door Microsoft, toen liet MS het vallen en ging het naar EA, dan zou je toch verwachten dat ‘ie cross-platform uit komt, of gaat EA voor het eerst niet voor het geld maar voor een goeie game?

  2.   
    Tha Duck's avatar

    Goed hoor, Peter. 😉

  3.   
    Lasso's avatar

    Well done, Peter.

    Maak kennis met ons nieuwste aanwinst! =)

  4.   
    the primal gamer's avatar

    Dat de ps2 de eerste oddworld grafisch niet aan zou kunnen is bull jak and daxter 1 en 2 en ook Rachet bewijzen het tegendeel die zien er beter uit als de eerste Oddworld… E. A. brengt normaal zijn games uit op zowel ps2 en xbox……ik doe het nog af als een gerucht……Als E.A. dat zelf bekend maakt geloof ik het pas.
    Ik ben zelf eens even in mij archief gedoken, en even zelf op verschillende sites gaan snuffelen….

    De eerste versie was in ontwikkeling voor de playstation 2, die Lorne Lanning (maker van de Oddworld franchise) was toen aan het zeuren dat hij niet overweg kon met de hardware van de ps2. Het is gewoon een zeur die Lanning, ander devvies halen prachtige graphics uit de ps2 Voorbeelden?Insomniac Games- Naughty Dog-Pholyphony-Evolution studios-Ubisoft-Eidos, zo kan ik nog wel even doorgaan. Waarom kunnen andere devvies het wel en hij niet?? Hij heeft zich tig multimiljoenen dollars laten wegkopen door Microsoft. De eerste Oddworld op de Xbos flopte grandioos. (Terwijl de Oddworld serie op de ps altijd een grandioos succes is geweest.)
    Daarvoor heeft microsoft hun ook laten vallen. Lanning was al met Oddworld Strangers bezig ge-ent op de Xbox architectuur de game was al een tijdje in ontwikkeling. De ontwikkelaars van de Ps2 versie hebben dus een achterstand van een aantal maanden. Ea streef ernaar om games gelijktijdig op alle platformen uit te brengen. Verder geeft EA geen commentaar. Het bericht komt ook niet van EA zelf maar een bron “dicht”‘ bij EA.Erg wazig allemaal nog dus….

    Een ding moet ik wel even kwijt,Als je een post plaats laat dat Xbox fanboy gedrag even thuis en ben wel volledig in je berichtgeving, gemakshalve de helft weg laten kan iedereen 🙄

  5.   
    Gast's avatar

    ODDWORLD is lauw, zeker met ABE enz. Ik hoop dat deze game er ook zo ongeveer leuk zal zijn.