PSP is ‘gold’

Ken Kutaragi, Sony’s directeur op gaming-gebied, heeft tijdens een persconferentie verteld dat de PSP klaar voor gebruik is. De PlayStation Portable zal ook dit jaar nog in de Japanse winkels komen te liggen, en de Europese release zal in het eerste halfjaar van 2005 gebeuren. De prijs van een PSP wordt geschat op ongeveer 300 euro, gister werd bekend dat de PSP in Japan 33.000 Yen zal gaan kosten, wat neerkomt op 260 euro.

De PlayStation Portable, of PSP wordt de nieuwe draagbare spelcomputer van Sony en moet de strijd aangaan met Nintendo’s GameBoy Advance en DS handhelds. De PSP is qua techniek een stuk beter dan de Nintendo DS, maar zal ook meer gaan kosten. De spellen van de PSP zullen op UMD-schijfjes komen te staan en zullen spellen zoals Gran Turismo 4: Mobile, Metal Gear Acid en mogelijk een Grand Theft Auto herbergen. Deze games zullen bijna even mooi zijn als op de PlayStation 2 en je kunt ook in filmkwaliteit DVD’s bekijken of muziek luisteren. Sony noemde de PSP al ‘de walkman van de 21ste eeuw’. Ook zal de PSP online kunnen gaan via WiFi, waardoor online gaming overal mogelijk wordt.
De PSP zal in Japan en misschien de Verenigde Staten dit jaar al in de verkoop gaan, wij moeten wachten tot begin 2005.

 1.   
  the primal gamer's avatar

  Die prijs blijken achteraf uit de geruchtenkeuken van het internet te komen. Het is namelijk zo, ze kijken eerst wat de feedback van de markt is is hoe de psp valt kijken natuurlijk ook wel naar Nintendo, en bepalen dan hun adviesprijs dus die prijs is nog niet zeker……Sony heeft zich nog niet vastgelegd over de prijs.
  Stemmingsmakerij.. ๐Ÿ™„ ..”goh wat wordt die psp duur!”
  Effe voordat ik als fanboy wordt uitgemaakt ik heb geen voorkeur, nog voor de DS nog voor de psp, ik kijk wel als ze uit zijn….welke het beste bij MIJ past.

 2.   
  real gamer's avatar

  Lauwe shit die PSP dat overal online gamen klinkt als muziek in me oren ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚ maarja de prijs zullen ze voor mij even moeten verlagen want ja al dat sony gedoe is echt wat je noemt duur ๐Ÿ™

 3.   
  Piepongwong's avatar

  Wtf ps2 kwaliteit zijn der niet al wat screenies ? ๐Ÿ˜€

 4.   
  nEels's avatar

  PSP lijkt me niet top. Ik ga liever voor Nintendo’s nieuwe handheld.