PSP voor 33.000 Yen

Nadat de Nintendo DS op verschillende sites werd aangeboden voor een bepaalde prijs is het nu ook bij de Playstation Portable het geval. Zoals bijvoorbeeld op MCVgamesmarkt.de het geval is. Daar wordt gespeculeerd dat de PSP bij de launchdatum voor 33.000 Yen zal worden aangeboden. Dit is zo’n 245 euro, twee keer zo duur dus als de Nintendo DS die in Japan met de launchdatum voor 15.000 Yen zal worden aangeboden. De verwachtingen zijn dat de PSP zo rond de 300 a 345 euro zal gaan kosten. Wanneer er een defenitieve prijs is laten we je het zo snel mogelijk weten op Gamersnet.nl!

 1.   
  Ellej's avatar

  😮 Whaaaat daar koop je ook een PS2 van 😮

 2.   
  Gast's avatar

  JA man, dan weet ik zeker dat het in de begin weinig zal verkopen. Ik kan er wel 2 Xboxen mee kopen. 😉 . Maar ja, afwachten of het echt waard is.

 3.   
  TheRealMcenzy's avatar

  ik vind het wel meevallen… ik bedoel tis 100 euro duurder dan de gb bij de launch… er zitten wel 100 euro aan verbeteringen op de psp.

  Zodra ij uit is in NL wil ik er een hebben… misschien zelfs wel een US PSP als de import kosten niet al te gek zijn.

  I cant wait!!!

 4.   
  the primal gamer's avatar

  Vreemd dat de mensen hun keuze al bepaald hebben aan de hand van de prijs van de DS en PSP. Gezien de “kracht” die er in de PSP zit valt het relatief gezien nog wel mee. Een PDA of b.v. ipod is even duur en hebben minder optie’s/kracht. De DS zit op het N64 level en de PSP op PS2 level. Ze zijn niet met elkaar te vergelijken. Een BMW kun je toch ook niet vergelijken met een SALTO (overigens niks mis mee), alleen omdat het auto’s zijn. De DS en PSP zijn niet van de zelfde generatie. De DS verbloemd dat leuk door de extra opties. Wat ik probeer te zeggen is dat je ook een n64 opnieuw kunt uitbrengen met een wifi, web-cam en touchpad. Het systeem wordt daardoor niet next-gen. De DS moet het gat opvullen totdat Nintendo met hun echte next-gen hand-held gaan komen. Nintendo is behoorlijk wakker geschud door de PSP. Ze hebben er alles aan gedaan om de DS zo snel mogelijk op de markt te brengen. Vooral de snelle aanpassingen in het design na de introductie van de PSP getuigen hiervan. Een GBA-SP voor 134 euro (nu 99 euro) verkopen en de DS voor 150 euro moet toch te denken geven. Ze zijn toch wel bang voor Sony en doen er alles aan om hun markaandeel te behouden. Na de TGS zal er meer informatie over de PSP worden vrijgegeven en de nodige echte games worden getoond. Handhelds op papier/specs en op prijs veroordelen is niet slim. Je moet er mee spelen en dan pas beoordelen of iets het geld waard is.

 5.   
  Ellej's avatar

  Jeetje ja je heb gelijk…Waarschijnlijk komt, als alles uitgekomen is, er een artikel hier op gamersnet die het vergelijkt (kwaliteit inclusief). Maar het is inderdaad beetje stom om het op prijs te vergelijken…