Xbox 2 controller geopenbaard?

Gerucht: Volgens Gamespot heeft de PR-dude van Microsoft op een forum het nieuwste prototype controller voor de Xbox 2 aan het publiek laten zien. Hij is nog in de experimentele fase, maar de gegevens kloppen: de zwarte en witte knop zouden vervangen worden door rugknoppen, de Start en Select knoppen zijn ook verplaatst.

Dat deze PS2 contr… eh, Xbox2 controller er nog een beetje nep uitziet, heeft natuurlijk te maken met het feit dat het nog maar een prototype is. Er staat nog geen logo op, het materiaal ziet er nogal goedkoop uit en de kleuren zijn ook nog niet optimaal. Hoe de uiteindelijke controller er uit moet gaan zien is dus nog niet bekend.

 1.   
  Tha Duck's avatar

  Nee, die lijkt helemáál niet op de PS2 controller. 🙄

 2.   
  ps2freak's avatar

  Vind ik ook

 3.   
  _roy_'s avatar

  hahaha…zo blijkt maar weer dat de ps2 controller de beste is 😛

 4.   
  Prince's avatar

  Tha Duck: Nee, die lijkt helemáál niet op de PS2 controller. 🙄

  ”Dat deze PS2 contr… eh, Xbox2 controller”

  Hier zeg je wel dat ie erop lijkt.

 5.   
  Tha Duck's avatar

  😕

  “Helemáál niet 🙄 ” duidt op sarcasme, slimmerik.

 6.   
  Prince's avatar

  Nou, zo sarcastisch is het niet geschreven. Het is eerder grappig verteld dat je het op een PS2 controller vind lijken.

 7.   
  Gast's avatar

  Kan het me schelen hoe die eruit ziet, zolang het er lekker in je handen, en goed bij de knopjes zit. 😉

 8.   
  Mandamo's avatar

  prince..misschien moet je wat btr gaan lezen..Iedereen heeft echt meteen door dat het sarcasme is..behalve jij..hoe oud ben je eigenlijk? 9, 10?

 9.   
  Maserati's avatar

  Hmm, hoe ze dan Backwards Compatibility willen gaan doen, waarschijnlijk zullen in de spellen de extra triggers gebruikt moeten worden voor de witte en zwarte knop.

  Hij lijkt trouwens nog steeds niet op een PS2 controller aangezien de D-Pad totaal anders zit en de triggers op een Xbox controller ook echt triggers zijn en niet gewon vier knoppen zoals op de PS2 en het betreft hier een prototype.

  Heb trouwens wel gemengde gevoelens over extra triggers, bij shooters en racegames heb ik er liever gewoon eentje, daarom zijn die twee genres ook niet te doen op een PS2

 10.   
  Lasso's avatar

  Herman, je zegt nu dat de twee (ongeveer) populairste genres niet te doen zijn op de Ps2? Lijkt me sterk.

 11.   
  the primal gamer's avatar

  Bla Bla Bla 😛 het model is gewoon een geripte ps2 controler klaar 🙄 Alleen de button layout is het zelfde als op de xbox, onhandig dus. En net omdat de ps2 vier schouderbuttons heeft heb je meer configuratie mogelijkheden. en die vier buttons zitten perfect.
  Dat p.c. stuurkruis-bolletje heb ik altijd een verschrikking gevonden. Als je wat dikkere vingers hebt en je duwt naar boven in heb je geheid links of rechts erbij. 😕

 12.   
  Prince's avatar

  Gozer: prince..misschien moet je wat btr gaan lezen..Iedereen heeft echt meteen door dat het sarcasme is..behalve jij..hoe oud ben je eigenlijk? 9, 10?

  Ik ben 14 als je het echt wilt weten. En praat jij voor iedereen? 😮
  En ik kan beter lezen en schrijven dan jij, moet je naar jouw stukje tekst kijken en dat je hebt geschreven.

  Allemaal puntjes tussen de woorden, hoofdletters op de verkeerde plekken en op de plekken waar wel hoofdletters horen te staan daar staan geen hoofdletters. 😕

 13.   
  Mandamo's avatar

  Prince: Ik ben 14 als je het echt wilt weten. En praat jij voor iedereen?
  En ik kan beter lezen en schrijven dan jij, moet je naar jouw stukje tekst kijken en dat je hebt geschreven.

  Allemaal puntjes tussen de woorden, hoofdletters op de verkeerde plekken en op de plekken waar wel hoofdletters horen te staan daar staan geen hoofdletters.

  Nou het lijk me logisch dat iedereen dat wel merkte over dat sarcasme. En over die hoofdletters op allemaal verschillende verkeerde plaatsen. Gast, ze stonden zowat allemaal goed, ik ga echt niet helemaal perfect schrijven zodat zo’n nerd als jij niet kan gaan zeggen: Hey dat is geen nederlands bla bla bla. Dus wat zeur je nou echt man? Ga ff janken. Echt iedereen ziet toch dat het over sarcasme gaat. En dat ik toen misschien niet helemaal perfect heb geschreven betekent niks over dat ik niet kan lezen. Dat je het ff weet. Iedereen begrijpt heus wel wat ik bedoel als ik bijv. zo schrijf: jah kging laatst booschappeh doewnm, toen zagk een lkkrding jonge…sooowww..

 14.   
  Prince's avatar

  Whahahahahahahaha! 😆
  Laat me nou niet lachen!

  Heb JIJ nou dat hele stukje tekst getypt? Wow, ik wist niet dat wannabe breezah sletjes normaal Nederlands konden! 😮
  Jij bent echt lekker zielig bezig, zielig ventje.

 15.   
  Tha Duck's avatar

  Helaas, je zult moeten klikken.

 16.   
  Tha Duck's avatar

  Ok, zo is het wel genoeg geweest.

  Om maar ff terug te gaan naar de kwestie: zoek de verschillen…

  Klik

 17.   
  Maserati's avatar

  Herman, je zegt nu dat de twee (ongeveer) populairste genres niet te doen zijn op de Ps2? Lijkt me sterk.

  Idd, de PS2 controller heeft geen echte trigger maar meer gewoon een knop. Je zou dus nooit in verschillende mates iets door kunnen geven, druk je de knop licht of zwaar in, je krijgt altijd hetzelfde resultaat.

  Voor een game als Gran Turismo heb je dus gewoon een stuur nodig aangezien je met zo’n knopje niet echt een realistisch eindresultaat krijgt.

  Verder bestaat de PS2 al aardig wat jaartjes en de enige grote shooter die er op uit is gekomen is TimeSplitters 2, maar velen zijn het erover uit dat een FPS op een PlayStation 2 gewoon niet werkt vanwege het gebrek aan triggers en de belachelijke positie van de linker-joystick.

 18.   
  MC TiM's avatar

  Laat ze gewoon die oude controller houden die licht lekker in de hand, okeeh als ze het bter kunne make oké. Maar ze moete het niet slechter maken. Bij de PS2 heb je toch ook de zelfde controllers dus wrom moete ze nou weer andere make. Pfff dat wordt dus weer aan een nieuwe controller wenne als het er zo uit komt ze zien.

 19.   
  Lasso's avatar

  Ik vind het een kwestie van wennen. Mij ligt een Ps2 controller dan weer beter dan een Xbox. Sowieso ben ik tegen shooters op consoles, dat is gewoon met een muis veel lekkerder.

 20.   
  Tha Duck's avatar

  Je zou dus nooit in verschillende mates iets door kunnen geven, druk je de knop licht of zwaar in, je krijgt altijd hetzelfde resultaat.

  Niet waar Herman. Het maakt wel degelijk uit hoe hard je de knop indrukt (is volgens mij bij zo ongeveer alle knoppen op de PS2).

 21.   
  Maserati's avatar

  Als ik Gran Turismo speel (en ik heb accelartie op R2 ingesteld) dan zijn er gewoon twee mogelijkheden, je drukt de knop in of niet. Bij een Gamecube en een Xbox heb heeft die knop iets van 6 verschillende mates.

 22.   
  the primal gamer's avatar

  Als je acceleratie gewoon op het kruisje laat staan, veel handiger, heb je veel meer dan 6 drukniveau’s bij gt. Het zelfde geld voor je remmen op bolletje en vierkantje. Je hebt gewoon de verkeerde configuratie voor je knoppen gekozen.

 23.   
  Tha Duck's avatar

  Dat zou kunnen, maar ik denk dat de uitgevers het niet eens weten… (ik zelf eigenlijk ook niet, totdat ik Driv3r speelde 😉 ). Maar het is dus wel mogelijk.