2 miljoen PlayStation 2 Online gamers

De vice-president van Sony Computer Entertainment America (SCEA), Andrew House, heeft in een persbericht trots bekendgemaakt dat alleen in de Verenigde Staten al 1,4 miljoen (1.400.000) gamers een PlayStation 2 Network Adapter hebben gekocht en dus online kunnen spelen. Tel daar de rest van de (gamende) wereld bij op (Japan, Europa, Korea, Canada, Australië, enz.) en je komt wel terecht bij de 2 miljoen mensen die wel eens online gaan met hun PlayStation 2.

Microsoft kondigde eerder al aan dat er één miljoen gamers zich hadden geregistreerd op Xbox Live, de online-gamingdienst van hun Xbox. Hoewel vrijwel de hele pers unaniem vindt dat Xbox Live toch een stuk beter is dan PlayStation 2 Online, is Microsoft dus wel afgetroefd door Sony. Mr. House vertelde ook dat er per maand (in de States dan) 50.000 nieuwe online gamers bijkomen.

PlayStation 2 Network Gaming werd bij ons in september 2003 gelanceerd. Je moet een Network Adapter in de winkel kopen voor de prijs van ongeveer 30 euro, die in je PS2 klikken en je registreren en je kunt spelen. Geen creditcards en jaarlijkse betalingen dus.
De meest gespeelde online game is op dit moment SOCOM II, maar dit najaar komen onder andere Gran Turismo 4, Killzone en Ratchet & Clank 3 uit die online te spelen zijn en natuurlijk de nieuwe serie EA Games. Vervelen hoef je je dus niet.

  1.   
    Ellej's avatar

    Dus eigenlijk is het gamen gewoon gratis 😮 nooit geweten

  2.   
    halilo's avatar

    hey sony is toch van japannen of nie?