Nintendo komt met een vierde Famicom Mini GBA reeks in Japan

Nintendo zal in Japan waarschijnlijk met de vierde Famicom Mini GBA reeks komen in Japan. Deze geruchten gaan het oosterse land rond omdat er nog steeds een paar Famicom (NES) toppers niet zijn uitgebracht, en de games zeer succesvol zijn voor Nintendo. Inmiddels zijn er bijna 3 miljoen games verkocht, wat neerkomt op zo’n dikke 40 miljoen euro winst.

Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de Famicom (bij ons de NES) heeft Nintendo in februari een tiental oude Famicom klassiekers afgestoft en voor de speciale Famicom Mini GBA de games opnieuw uitgebracht voor een zacht prijsje. Bij de eerste serie ging het om Bomberman, Donkey Kong, Excitebike, Ice Climber, Mappy, Pac-Man, Soldier Star, Super Mario Bros., The Legend of Zelda en Xevious. Toen kwam in mei de tweede serie met Mario Bros., Kuru Kuru Land, Balloon Fight, Wrecking Crew, Dr. Mario, Dig Dug, Takahashi Meijin no Bouken Jima, Makai-Mura (Ghost ’n Goblins), TwinBee en Ganbare Goemon! Karakuri Douchuu. Verleden week is ook de derde serie alweer gereleased met Super Mario Bros. 2, Nazo no Murasame, Zelda II: The Adventure of Link, Metroid, Palthena’s Mirror (Kid Icarus), Shin Onigashima, Famicom Tantei Kurabu – Kieta Koukeisha, Famicom Tantei Kurabu Part II – Ushiro ni Tatsu Shoujo, Akumajou Dracula (Castlevania) en SD Gundam World – Gachapon Senshi – Scramble Wars. Voor de vierde serie is nog wel ruimte Megaman, Contra en Double Dragon zijn bijvoorbeeld nog niet verschenen. Maar we zullen zien.

Je zal het wel gemerkt hebben, vanaf juni zijn ook de NES Classics hier uitgebracht, samen met een speciale NES GBA. De titels die hier gereleased zijn verschillen wat van de games die in Japan opnieuw zijn uitgegeven, zoals je aan de titels kunt lezen zijn een boel van die games nooit in Nederland uitgekomen en om ze nog eens helemaal te vertalen, tsja, dat is natuurlijk teveel werk. Super Mario Bros., Donkey Kong, Ice Climber, Excitebike, The Legend of Zelda, Pac-Man, Xevious en Bomberman zijn hier gereleased voor €19,99. De NES Edition GBA kost gewoon €129,99, maar de games zijn ook op een gewone GBA (SP) te spelen. Inmiddels is bekend dat wij ook weer een tweede reeks oude games krijgen, namelijk Dr. Mario, Metroid, The Legend of Zelda II: Adventures of Link en Castlevania. Deze verschijnen in oktober of november.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren