Nintendo’s miljoenengames

Nintendo heeft ook nog een aantal andere interressante cijfertjes, namelijk de wereldwijde verkopen van hun beste games voor de Gamecube. Dit zijn de wereldwijde verkopen tot 31 december 2003, dus inmiddels kun je er nog wel een boel verkopen bij optellen. Gezegd moet worden dat dit dus alleen Nintendo’s games zijn voor de Gamecube, Fifa en Need for Speed zullen ook zeker hoog in dit rijtje gestaan hebben.

Dit zijn dan de games die het allermeest verkocht hebben:

Super Smash Bros Melee – 4,44 miljoen
Super Mario Sunshine – 4,19 miljoen
Mario Kart: Double Dash!! – 3,58 miljoen
The Legend Of Zelda: The Wind Waker – 3,33 miljoen
Luigi’s Mansion – 2,46 miljoen
Mario Party 4 – 2,29 miljoen
Metroid Prime – 1,87 miljoen
Starfox Adventures – 1,69 miljoen
Mario Party 5 – 1,64 miljoen
Pikmin – 1,52 miljoen
Animal Crossing – 1,34 miljoen

De party-vechtgame Super Smash Bros. Melee gaat dus op kop, voor Super Mario Sunshine en Mario Kart: Double Dash. Ook The Legend of Zelda: The Wind Waker verkoopt geweldig. Opvallende dingen zijn dat bijvoorbeeld Metroid Prime nogal ‘laag’ staat met nog geen 2 miljoen verkochte games, maar dit komt misschien omdat ze in Japan op First Person Shooters kotsen. Ook kan het voor Animal Crossing niet meer stuk, deze game is in Europa nog niet eens gereleased. Ook is het wel raar dat Luigi’s Mansion zo goed heeft verkocht, zo supergoed was deze game nou ook weer niet, maar het was een launchtitel dus dat helpt. Je zou ook denken dat Soul Calibur 2 hier in thuishoort, maar deze game is alleen in Europa door Nintendo uitgegeven, in Japan en de VS gebeurde dat door Namco zelf.

Verder vinden we deze cijfertjes behoorlijk interressant, en willen we ook wel weten hoe het met Sony’s en Microsoft’s verkopen staan. Of breekt EA alle records?

  1.   
    Lasso's avatar

    Mario Party 5 valt me nog in verhouding tegen tot de rest.