Schrijf je in voor de World Cyber Games!

Dit jaar vinden voor de vierde keer de World Cyber Games plaats. Het toernooi geldt als het grootste ter wereld op gebied van computergames. Maar liefst 700 Gamers uit 60 landen zullen strijden om in totaal 400.000 dollar aan prijzengeld. Er worden acht verschillende games gespeeld en elk deelnemend land mag in totaal vierentwintig spelers afvaardigen. Het toernooi duurt vijf dagen (6 tot en met 10 oktober 2004) en vindt dit jaar plaats in het Bill Graham Civic Auditorium te San Francisco. De spelers zullen gedurende deze tijd verblijven in het luxe Marriott Courtyard Hotel.

Het toernooi groeit gestaag. Vorig jaar waren er 600 deelnemers uit 50 landen en het totale prijzengeld bedroeg toen 350.000 dollar. Op de World Cyber Games 2004 wordt er naast computergames ook op de Xbox gestreden om het goud. De PC games zijn FIFA 2004, Half-Life, Counter-Strike, StarCraft: Brood War, Unreal Tournament 2004, WarCraft III: The Frozen Throne. Op de Xbox is dat HALO en Project Gotham Racing.

Vanuit Nederland gaan er in totaal negentien spelers uit bovengenoemde games naar San Francisco vertrekken. Afgelopen jaar werd Nederland vierde op de wereldranglijst, met 1 gouden, 2 zilveren en een bronzen medaille en eindigden we boven landen als de USA en Rusland. Dit jaar hopen we dat te evenaren, maar uiteraard zit de concurrentie niet stil. Het toont wel aan dat Nederland zeker op games gebied zijn mannetje staat.

Om te bepalen wie namens Nederland naar San Francisco mogen, vinden op 11 september de voorrondes en Nederlandse finales plaats. De voorrondes zijn in Ahoy` Rotterdam waar in dat weekeinde een groot computer game evenement wordt gehouden genaamd “The Hybrid”. Dit is een evenement waarbij computer liefhebbers uit het hele land samenkomen om gedurende drie dagen tegen elkaar te kunnen spelen. Een zogeheten LAN party, waarbij een ieder zijn eigen computer meeneemt en aldaar op een zeer snel netwerk kan aansluiten.


Onder schat het niet, erg formeel allemaal hoor…


De idioten uit Holland

Kijk voor meer informatie op www.worldcybergames.nl.

 1.   
  Prince's avatar

  Jammer dat het zo super ver weg is. De volgende keer mogen ze het wel in Nederland houden! 😛

  😆

 2.   
  ps2freak's avatar

  kan je je niet meer inschrijven?? ik wou wel meedoen aan Fifa 2004 op PC 🙁

 3.   
  Lasso's avatar

  Je kan nog meedoen. In Ahoy kun je meedoen voor de kwalificaties. Schrijf je in via de officiele website.

 4.   
  desert-storm's avatar

  is er geen leeftijdsgrens ik bedoel ik zen nog maar 11 dus ik kan waarschijnlijk nie mee doen

 5.   
  Ellej's avatar

  Leuk allemaal…jammer dat ik niet bepaald een goede gamer ben… 🙁

 6.   
  Flippow's avatar

  ik mog mee ze vinden het stom om te gamen voor geld