En ook Sony volgt en maakt de Playstation 2 goedkoper

Nadat Microsoft bekend had gemaakt dat de prijs van de Xbox verlaagt werd naar €149,99, kon Sony met zijn PlayStation2 natuurlijk niet achterblijven. In Engeland wordt de prijs nu ook naar beneden gehaald en kost een nieuwe PS2 104.99 pond (de Xbox wordt 99.99 pond), wat exact neerkomt op €159,34. In tegenstelling tot Microsoft verlaagt Sony de prijs van de PS2 wel onmiddelijk -in Engeland dan- . Maar je kunt binnenkort de prijs van de PlayStation 2 hier ook in Nederland verwachten van rond de 160 euro, of misschien wel 150 euro.

De PlayStation 2 werd in Nederland in 2000 gereleased voor maarliefst 1149 gulden, wat neerkomt op meer dan 500 euro. Maar de prijs zakte al snel naar 695 gulden en vervolgens in het eurotijdperk naar 299 euro. Toen ging de prijs naar 199 euro en nu zijn we dus aanbeland bij alweer de vierde prijsverlaging. En hopelijk blijft het hier niet bij, de consoles worden echt veel goedkoper. De allergoedkoopste console is echter nog steeds de Gamecube voor 99 euro.

 1.   
  Ellej's avatar

  En als de nieuwe consoles uitkomen pak ik me kans 😛

 2.   
  Gast's avatar

  Hoe goedkoper hoe beter !

 3.   
  Rhemme's avatar

  Inderdaad, hoe lager de prijs van een console, hoe meer mensen hem kopen, hoe meer potentiële kopers voor games, des te meer developers kunnen meer games verkopen, dus des te meer games er gemaakt worden, en wij kunnen weer meer games spelen en verhoudingsgewijs dus ook betere games spelen. 🙂

  *neemt award in ontvangst voor langste zin ooit 8)