Kritiek voor Grand Theft Auto: San Andreas

In de New York Times verscheen een stukje waarin kritiek werd geuit op Grand Theft Auto: San Andreas. In dit stukje werd gezegd dat deze game te racistisch zou zijn.

Grand Theft Auto: San Andreas underscores what some critics consider a disturbing trend: popular video games that play on racial stereotypes, including images of black youths committing and reveling in violent street crime.

(…)

The issue, critics say, is not that the games’ representation of racial and ethnic minorities is as blatantly threatening as the sort found at hate sites on the Web, where players are asked to gun down virtual black or Jewish characters. Rather, the racial and ethnic depictions and story lines are more subtle, and therefore, some say, more insidious.

Rockstar heeft nog niet gereageerd op dit commentaar en naar verwachtingen zal dit niet gebeuren ook. Het positieve is tenminste dat er nog geen kritiek is gegeven over de kwalteit van de game.

 1.   
  Martijn's avatar

  *zucht* waarom begint iedereen nu over games te zeiken? Kijk eens naar al die films, daar wordt veel meer in gediscrimineerd. Ook zit er in films vaak veel meer geweld…

 2.   
  Lasso's avatar

  Ik ben het helemaal met Martijn eens. Hoe weten ze trouwens nu al dat het discriminerend zal gaan zijn? ๐Ÿ˜•

 3.   
  pcmaster21's avatar

  mij lijkt het helemaal niet discrimineerend dit keer je kan toch ook een neger(gekleurde) mens zijn??? ๐Ÿ™„

 4.   
  P.M.'s avatar

  Goh, alsof de hoofdpersoon in GTA van die ‘goede daden’ verricht. ๐Ÿ™„

 5.   
  _roy_'s avatar

  WAT! waar halen ze het lef vandaag om zuke dinge over vice city te zegge! ut is nu al mn lievelingsgame en ze mogen dat niet zegge ๐Ÿ‘ฟ ๐Ÿ‘ฟ

  enne..volgens mij kan je ook juist een neger zijn, tenminste ik zie steeds wel een neger op zon screen, en ze hebben het heel niet gespeeld (of wel?) dus hoe komen ze dr dan bij??

 6.   
  ps2freak's avatar

  Ze praten POEP!!, ze hebben gewoon niets te zeggen. Heb GTA Vice City zo vaak gespeeld, maar ben er niet racistischer op geworden.
  En wat Martijn al zegt, in films wordt er veel meer gediscrimineerd.:evil: ๐Ÿ‘ฟ

 7.   
  Tha Duck's avatar

  Ach, onder racisme wordt tegenwoordig ‘negerhaat’ verstaan. Alles wat ook maar een beetje ‘stout’ is wordt al meteen als racisme gezien. Lonsdale is racisme (wat overigens juist niet is), terwijl Karl Kani en andere dergelijke merken gewoon de casual kleding is van veel gekleurden.
  Maar het is precies zoals jij al aangeeft; niemand zei dat het racistisch was toen Tommy Vercetti vorig jaar iedereen overhoop knalde en misdaden pleegde. We doen tegenwoordig veel te moeilijk over racisme.

 8.   
  WiGr's avatar

  Ik ben er fel tegen wat de New York times zegt! Misschien vinden ze het rascistisch dat je neger speelt die iedereen overhoop knalt, maar dat gebeurde ook Lance van Vice City je trouwe kameraad (en later ook je vijand).

 9.   
  Lasso's avatar

  Kijk uit wat je zegt, voor je het weer wordt je voor racist uitgemaakt door de New York Times. ๐Ÿ˜›

 10.   
  the primal gamer's avatar

  laaqt die persnurds maar lullen wat ze willen….ze zeiden toch ook dat manhunt de schuld was van die moord op die jongen in engeland ? Bleek ook paardepoep te zijn achteraf ….
  Dus…. lamalulle
  neke out

 11.   
  ps2freak's avatar

  ahhaha paardepoep ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ die is goed

 12.   
  Prince's avatar

  *zeik, zeik*

  Ook al is het spel racistisch, is dat dan erg?

 13.   
  -rudolf-'s avatar

  ach jah de pers moet toch ergens op zeiken en als ze niks hebben om op te zeiken dan gaan ze dingen die heel goed zijn gewoon afkraken ๐Ÿ‘ฟ

 14.   
  Gast's avatar

  prince en betapimpo word aub volwassen :S
  en het spel word als racistisch gezien omdat de ‘getinte’ man die je speelt niet echt een lieveling is.. het verschil tussen is alleen dat hij nu getint is.. heel overdreven maartoch…

 15.   
  Prince's avatar

  En wie ben jij om dat te zeggen?
  IK hoef toch nog niet volwassen te worden als ik nog een kind ben?

 16.   
  PCRuleert's avatar

  ๐Ÿ‘ฟ ๐Ÿ‘ฟ ๐Ÿ‘ฟ ๐Ÿ˜ฎ ๐Ÿ˜ฎ DIT SLAAT EGT HELEMAAL NERGENS OP G*DV*RD*MM* ๐Ÿ‘ฟ ๐Ÿ‘ฟ ๐Ÿ‘ฟ ๐Ÿ˜ฎ ZE ZOUDEN NU METEEN VAN EEN BRUG MOETEN SPRINGEN ๐Ÿ‘ฟ ๐Ÿ‘ฟ GTA-SERIE=THE BEST ๐Ÿ˜† ๐Ÿ˜† EN IEDEREEN DIE ER KRITIEK OP HEEFT MOET IN ALCATRAZ WORDEN GEZET OF NAAR DE MAAN WORDEN VERBANNEN ๐Ÿ‘ฟ ๐Ÿ‘ฟ DON’T FOK WITH GTA ๐Ÿ‘ฟ ๐Ÿ‘ฟ ๐Ÿ‘ฟ ๐Ÿ‘ฟ ๐Ÿ‘ฟ

 17.   
  Prince's avatar

  Kun je de volgende keer even de Caps Lock uitlaten s.v.p.