Algemeen Dagblad haalt flink uit naar Doom III

Morgen is het vrijdag de 13de en zal het langverwachte Doom 3 de controle nemen over Nederland. Het leek er even op als of er minder gesodemieter was dan andere grove games, maar niets is minder waar. Naar mate de releasedate in zicht kwam dook het gedonder op.

Zo ook in het Algemeen Dagblad. Doom 3 is flash nieuws op de voorpagina en haalt pagina 3 van de Rotterdamse krant. In een stuk van ene David van der Heeden noemt hij Doom 3 ‘een horrorspel van megaformaat’. Aangezien dat zijn openingszin is, zal de schrik van Doom 3 er goed bij hem inzitten. Dit blijkt ook uit de link die hij legt met diverse gewelddadige voorvallen die geïnspireerd waren om games. De games die hij daarbij gebruikt zijn ondermeer Manhunt.

Lilian Vinther schrijft het volgende verder onder een screenshot van een schreeuwend monster: ‘Fanatieke gamers hebben al een illegale Amerikaanse versie van Doom 3 van internet gehaald.’ Om te beginnen, beste Lilian, wanneer je dit doet ben je geen fanatieke gamer, maar een piraat. Lilian is vast gezellig bij de koffie hoor, maar uit haar deel in het artikel bruist nou niet echte kennis van het product. Daarnaast wordt zo goed als het hele stuk het woord gedaan aan ene Thomas (14) en ene Daan (35), gevolgd door een professorisch praatje:


  “Onderzoek wijst uit dat ongeveer één op de kinderen enigszins beïnvloedt wordt door geweld op tv. ‘Er blijken parallellen te trekken met het effect van geweld in computerspellen’, aldus kinderpsycholoog Peter Nikken, het hoofd van Expertise centrum Jeugd en Media bij het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn. ‘Dat betekent niet per definitie dat ze klakkeloos het geweld kopiëren dat ze krijgen voorgeschoteld, maar ze vertonen bijvoorbeeld pestgedrag. Sommige kinderen die minder bagage hebben meegekregen, zijn ontvankelijker voor negatieve effecten.”

Onze deskundige geeft nog wel even het advies om de game voor te jonge kinderen te verbieden. Gelukkig zullen vriendjes de game niet hebben en zal het kind het dus ook NOOIT meer spelen.

Omdat we toch aan een optocht van fopexperts bezig zijn, komt David Grossman ook nog aan zijn minute of fame. Hij is namelijk expert op het gebied van de psychologie achter het doden. Hij heeft de moed om de game als ‘een simulator voor massamoord’ te omschrijven en vindt de kans dat computergeweld in realiteit word omgezet groot.

Dit zal niet de laatste petitie zijn tegen Doom 3, maar kom op AD. Is het nou nodig om te koppen met “Doom 3 opvoedkundige nachtmerrie”? Is het nou nodig om te koppen met “Nieuwe editie van computerspel vol bloed en viezigheid”? Die verrekte komkommertijd ook…

 1.   
  _roy_'s avatar

  hahahah grappig stukje…expert op het gebied van de psychologie achter het doden. pff wist niet dat je dat ook al kan worden 😆 , en nog een dingetje…fanatieke gamers zijn meestal een beetje n3rds (no affance) die nooit met een pistool iedereen overhoop knallen…

 2.   
  Lasso's avatar

  Wie weet kun je ook expert worden op het gebied van theezakjes vouwen?

 3.   
  SickNess's avatar

  DoomIII is echt een bruut spel. Het heeft gewoon een enge sfeer. Je loopt rond in het donker en op een gegeven moment word er op je ingehakt door een zombie en word je beschoten door een chaingunner zombie. 🙄

  Ik heb de eerste 2 levels uitgespeeld en ik moet zeggen dat ik niet kan wachten op het feit dat ik hem in de nightmare mode kan spelen.

  Dit is echt een heel goed fps. Alleen jammer dat de MP niet zo goed is uitgewerkt. 🙁

 4.   
  Daodan's avatar

  ”Hij heeft de moed om de game als ‘een simulator voor massamoord’ te omschrijven en vindt de kans dat computergeweld in realiteit word omgezet groot.”

  Welke n00b noemt Doom 3 nou een killsimulator? Misschien moet ie eerst es het spel gaan spélen voordat hij zoiets zegt..

  In het echt komen er natuurlijk elke dag zombies je huis binnenstormen en het is ook erg logisch dat je in het dagelijks leven met een hypermodern Plasmageweer iemand overhoop kan schieten.. 🙄

 5.   
  SickNess's avatar

  Daar weten wij alles vanaf he Gizmo. 😉

 6.   
  Daodan's avatar

  Indeed 8)

  ..
  Vind het nog steeds fucked up .. tss kan dat echt niet begrijpen hoor. 😛

 7.   
  Ellej's avatar

  Haha alle “experts” zouden eerst het spel is moeten spelen, want deze dingen hadden ze al bedacht voor ze ook maar van dit spel wisten.

  “James Fewer is expert op het gebied van theezakjes vouwen en het daaraan parallel lopende verschijnsel van seriemoorden. Ook ikonoclastische verschijningen zijn het gevolg van te veel zakjes vouwen, zegt de deskundige.

  😛

 8.   
  ps2freak's avatar

  Hou niet van shooters