Download DirectX 9.0c

Voor het spelen van spelletjes onder Windows moet je niet alleen rekening houden met drivers die up-to-date moeten zijn, ook DirectX moet je bijhouden. Microsoft heeft een nieuwe versie (9.0c) van deze API uitgegeven, dus dat wordt weer downloaden.

Het lijkt erop dat DirectX 9.0c vooral voor bezitters van een NVIDIA GeForce FX (5xxx) nut heeft, aangezien een aantal gamers die beide producten gebruiken een (kleine) snelheidswinst opmerken. Daar staan ATi RADEON-gebruikers dan weer tegenover, want daarvan ondervinden er een aantal wat problemen. Mogelijk wordt dit opgelost in een volgende versie van de Catalyst-drivers, als die problemen niet herleid kunnen worden op andere oorzaken natuurlijk.

DirectX 9.0c is overigens nog niet op het DirectX Home te vinden, je zult hem op het moment evenmin aantreffen op Windows Update. Een webinstaller, zoals bij 9.0b, lijkt er ook nog niet te zijn. De enige manier op DirectX 9.0c te downloaden is door deze link te volgen en daarmee het pakket van zo’n 34 MB handmatig te downloaden. Het pakket lijkt overigens Engels, maar na installatie blijken bijvoorbeeld de DirectX Diagnose (dxdiag.exe) in het Nederlands te zijn.

 1.   
  GamerBoy's avatar

  Ik probeerde deze link te volgen en te downloaden maar tot mijn spijt was de snelheid niet om van te genieten.
  Ik heb toen even op internet gezocht en daar vond ik hem maar ditmaal ging het downloaden sneller.
  Die site was: http://www.softpedia.com/public/cat/13/9/13-9-167.shtml

  Groetjes GamerBoy

 2.   
  SickNess's avatar

  De links werken beide niet. 😡

  dxdiag.exe vind ik al helemaal k*t. Is helemaal niet uitgebreid. Ik gebruik liever Everest.

 3.   
  MrVess's avatar

  Ik weet niet wat jullie problemen zijn? Bij mij doet de link het wel gewoon. En de snelheid: rond de 150 kb/sec.

 4.   
  fragtallica's avatar

  bij mij ook geen problemen

 5.   
  BronkyBoy's avatar

  bij mij doet de link het ook 😀

 6.   
  Sergio23's avatar

  mensen ik heb laatst een nieuwe nvidia driver geinstalleert en sinsdien zijn al mijn spellen onspeelbaar beeld blijft vastlopen en je ziet het grafisch probleem heeft.

  help help help aub

 7.   
  !!GaNgStEr!!'s avatar

  Mmmm