Nintendo onthuld onder andere design DS!

Op de E3 konden we dan eindelijk zelf in real life de Nintendo DS zien. Het jaar 2004 zou de geschiedenis ingaan als de onthulling van de Nintendo DS, waarbij iets gelijk opviel: het design. Het unieke van de DS is dat het over twee beeldschermen beschikt, vandaar ook de naam en zoals jullie ongetwijfeld weten staat DS voor DualScreen. Een lastig element om daar een succesvol design mee te maken en dat werd maar weer eens bevestigd met het design dat we op de E3 zagen.

Er is echter een maar; vandaag is namelijk officiële informatie van Nintendo afgekomen dat het definitieve design af is en dus ook aan het publiek mag worden getoond. Als je dacht dat dat al het belangrijkste nieuws was; de titel Nintendo DS was aanvankelijk een werknaam maar wordt nu toch gebruikt als officiële naam voor de draadloze console.

Nintendo zelf over het design en de naam:

    Nintendo DS, aanvankelijk een werknaam, is nu definitief gekozen als officiële productnaam. De naam Nintendo DS staat voor een draagbaar videogame-systeem met “dual screens”, oftewel twee schermen. Het ontwerp van de hardware is enigszins aangepast voor een strakker, gestroomlijnd uiterlijk.

    De nieuw vormgegeven Nintendo DS is voorzien van een smallere, zwarte onderkant en een opklapbare, zilverkleurige bovenkant. De schouder- en andere bedieningsknoppen zijn vergroot en aangepast voor optimaal gebruik. In de Nintendo DS is een uitsparing aangebracht om de stylus voor het touch screen in op te bergen. Daarnaast is het systeem voorzien van stereogeluid, met of zonder hoofdtelefoon.

Stereogeluid dus aanwezig in de Nintendo DS, zoals we hem van af nu écht mogen noemen. De president van Nintendo had ook een mening voor jullie:

    “De Nintendo DS zal de toekomst van draagbaar gamen veranderen,” zegt Satoru Iwata, president van Nintendo Co., Ltd. “Twee schermen, chat-opties, een touch screen, draadloze mogelijkheden, spraakherkenning – deze functies overtreffen alles wat voorheen mogelijk was op een videogame-systeem. Consumenten zullen de vruchten plukken van de creativiteit en innovatie die deze nieuwe functies voor videogames gaan betekenen.”

Erg goed nieuws dus over de Nintendo DS zelf, maar het echte werk moet natuurlijk ook van de games af komen. Nintendo zelf is aan 20 titels bezig, maar honderd andere bedrijven zijn ook nog eens met honderd andere titels bezig. Dat is dus beter dan de GBA die uitkwam met slechts 11 titels. Wij wachten dus niet alleen op de spellen, maar ook nog op een officiële releasdate en een (richt)prijs.


  1.   
    Lasso's avatar

    Zo, dit was me een werk! 😆

    Wel mooier ding. Die vorige versie van de DS leek wel op een gereedschapkist. 😮

  2.   
    leBlanc's avatar

    ziet er idd wat volwassener uit

  3.   
    the primal gamer's avatar

    mooi werk dit ziet er tenminste niet uit als speelgoed 🙄
    Alleen was het mooi geweest als ze er ook een pookje hadden ingebouwd want dat stuurkruisje is bij veel games niet zo handig, voor de rest
    GAAF 😛
    Sony deed er erg goed aan als ze ook een
    “deksel” op hun psp instaleerden om het beeldscherm te beschermen, want als die ds is dichtgeklapt is gelijk de hele boel beschermt toppie 😀

  4.   
    gtr_freak's avatar

    Het ding doet me denken aan een tosti-apparaat, iig beter dan een gereedschapkist :P. Verder lijkt ie me wel oke, al zal ik hem nooit kopen.

  5.   
    Lasso's avatar

    Ok, jij wint met je tosti apparaat. 😆