Zoekmachine virus teistert nu ook Nederland

De mensen die het nieuws een beetje volgen hebben het ongetwijfeld al gehoord. Een nieuw variant van het Mydoom virus is weer opge’doomd’. Dit wormvirus luistert naar de naam Mydoom.M en werkt zo’n beetje hetzelfde als het vorige Mydoom virus:

Stap 1: krijg een mailtje met een bijlage.
Stap 2: open het mailtje + bestand (plaatje bij voorkeur).
Stap 3: word geïnfecteerd met het virus.
Stap 4: kijk toe hoe het virus via de zoekmachines andere e-mailadressen opzoekt om zichzelf naar toe te sturen.

Verder heeft het virus ongeveer dezelfde effecten als het vorige virus. Het virus was tot voor gister alleen nog in de VS, Engeland en Frankrijk actief; nu heeft het echter ook Nederland aangedaan. Advies: pas op met mailtjes!

 1.   
  _roy_'s avatar

  dus als je gewoon geen mailtjes opent loop je verder geen risico?

 2.   
  the primal gamer's avatar

  Mods bedankt voor de tip 😆
  Nou bij mij komen alle mailtjes wat ik niet ken in de junk/afgekeurd box binnen mijn virusscan geeft gelijk een seintje als er wat mis is en zet het spul in car. herkend hij het niet dan open ik hem niet en verwijder hem gelijk van mijn laptop en een goede geupdate spamfilter wil ook nog wel eens helpen. Ik open ze nooit en gooi ze er vanaf. MIJN laptop loopt nu al dik een jaar zonder te formateren op xp pro , ik denk dat dit een van de manieren is om die troep te weren, niks kan natuurlijk nooit binnenkomen, daar ben ik het wel mee eens maar ik vind mijn manier wel afdoende 🙂
  En ik zit echt dagelijks toch snel op een uurtje of 5 op het net:o
  neke out

 3.   
  manospeed's avatar

  Hier weet ik wel een middeltje tegen; in ieder geval om het verspreiden tegen te gaan.
  Maak in je adressenlijst een emailadres aan en laat het adres beginnen met een A. In ieder geval moet het adres als 1e in je lijst staan. Vervolgens moet je ervoor zorgen dat het een incorrect adres is.
  Een voorbeeld:

  [email protected]

  Omdat er geen .nl achter staat zal er een melding komen te staan dat de email niet verzonden is kunnen worden. Zo weet je dat het virus zich probeerde te verspreiden.

  Verwijder dan alle bijlages en emails die je niet kent en verdacht vind.

  Gr. MANOSPEED

 4.   
  _roy_'s avatar

  hey, das wel een geinig trukje:P