Manhunt in Duitsland uit de schappen!

In Duitsland worden vaker games uit de schappen gehaald. Het geweldsgehalte is vaak veel te hoog, volgens het gerechtshof van onze oosterburen. Vandaag is het weer zover: Manhunt is uit de schappen gehaald! Er was al sprake van een ‘verbod’ op de verkoop aan jongere mensen, maar nu is het ook voor de volwassenen echt raak.

    Das Amtsgericht München hat per Beschluss vom 17. Juli die brutale Menschenjagd Manhunt wegen Gewaltverherrlichung bundesweit beschlagnahmen lassen, obwohl der umstrittene Titel eigentlich gar nicht offiziell in Deutschland vertrieben wurde.

Aangezien games als Far Cry, GTA: Vice City en C&C: Generals al verboden waren, zag men dit al aankomen. Meer games zullen dan ook wel volgen.

  1.   
    Lasso's avatar

    Van Manhunt vind ik het iig wel ergens terecht. Doom zal dan ook wel verboden worden.

  2.   
    the primal gamer's avatar

    oo wat erg tis maar een spelletje 😮 Nee wel bij die crimmies op de zdf vliegen de kogels en het bloed in het rond, ja maar het is maar tv hoor ik sommigen nu zeggen. 🙁
    Nou het is maar een spelletje 🙄
    Ik heb hem al twee keer uitgespeeld en velen met mij.
    Hebben er hier in Nederland al gamers mensen met de blote vuisten, stukken glas. plastic zakken, ijzeren staven en wapens, omdat we manhunt hebben gespeeld al mensen om zeep geholpen? Ik denk dit is een discussie zonder einde het is gewoon zo:
    Moraalridders zeggen dat het door geweldadige games komt en gamers zelf zeggen dat het flauwekul is. Ik hoor tot de laatste groep. Ik heb virtueel al duizenden mensen om zeep geholpen, in het echt nog nooit en er ook nog nooit aan gedacht. Ik vind t flauwekul
    Neke out

  3.   
    the primal gamer's avatar

    Niet alleen in duitsland ook in de dixons is hij eruit na dat voorval in engeland……