Doom 3, de GeForce FX 6800 en EAX Advanced HD

Niet alleen NVIDIA en id Software zeggen het, onafhankelijke tests bewijzen het: de GeForce 6800 Ultra en GeForce FX 6800 GT zijn de beste upgrade voor je PC om Doom 3 straks te kunnen spelen. Ze verslaan ‘de grafische processor van de grootste concurrent (van NVIDIA), die ook nog eens $100 meer kost’. De Ultra verslaat zijn concurrent met maximaal 40%, de GT zelfs met maximaal 70%. Helaas kosten kaarten met deze grafische processoren over het algemeen meer dan 400 euro.

En nu we toch bezig zijn met technisch Doom 3-nieuws: id Software en Creative zijn overeengekomen dat id EAX Advanced HD in een toekomstige versie van de Doom 3-engine mag stoppen, waar ontwikkelaars die een licentie op de engine hebben genomen dan gebruik van kunnen maken. Met EAX Advanced HD wordt geluid nog weer realistischer naar de omgeving gemodelleerd, zoals juiste echo-effecten en geluidsverlopen tussen verschillende ruimtes. Het lijkt er hiermee op dat EAX Advanced HD (nog) niet in Doom 3 zelf zit ingebouwd.

 1.   
  the primal gamer's avatar

  Dus als ik het goed heb, en je hebt die grafische kaart niet, moet je om een spel te spelen van plusminus €60,- een bedrag van €400,- uitgeven om het uberhaubt te kunnen spelen?
  Nou ik dacht t niet, god weet wat halflife wel niet vraagt aan hardware.
  Zijn ze zich zelf nu niet voorbij aan het rennen? 😕
  Neke out

 2.   
  nEels's avatar

  Ik kap met upgraden. Ik koop wel ’n Xbox. Ik word er strontziek van dat je om de haverklap je pc moet upgraden of vervangen, kost me te veel geld en moeite.