Een mogelijke releasedatum voor Nintendo DS

Volgens berichten uit de Japanse verkoopsector zal de Nintendo DS op 4 november in de schappen liggen. Het apparaat zal daar dan zo’n 140 euro kosten. Enkele dagen later, op 11 november, zullen de Verenigde Staten aan de beurt zijn, waar je zo’n 145 euro voor de handheld moet neertellen, nog altijd flink minder dan Sony’s PSP, die zo’n 220 euro moet gaan kosten. In Europa moet de DS begin 2005 verkrijgbaar zijn.

Nintendo heeft echter nog geen officiële bevestiging uit de deur gedaan van deze data en prijzen, dus ga niet gelijk met een slaapzak voor de deur van een winkel liggen. Sterker nog: er is nog steeds geen officiëele naam voor de volgende handheld van Nintendo genoemd en het apparaat draagt nu de codenaam Nintendo DS.

Mochten de berichten toch waar blijken, dan kan het volgende ook waar zijn: tijdens de launch zouden vijf à zes titels beschikbaar moeten zijn, voor het einde van 2004 zou dat aantal aangegroeid moeten zijn tot elf. Nintendo zou verder drie miljoen exemplaren van de Nintendo DS voor maart 2005, het einde van het fiscale jaar, verkocht willen hebben.

  1.   
    nick_haak's avatar

    we zijn heel erg benieuwd….