Nieuwe details rondom de PSP

Sony Computer Entertainment heeft tijdens een persconferentie weer eens wat details bekend gemaakt van hun nog te verschijnen handheld.

Allereest was de ontwikkelaar trots dat het nu al 59 third-party uitgevers heeft weten te vinden, die games gaan uitbrengen voor de PSP. Dat zijn er alweer 25 meer dan tijdens de E3 al bekend was, al zijn een paar uitgevers wel lokale takken van internationale uitgevers die al aangegeven hadden games voor de PSP uit te willen geven. Nieuwe games in ontwikkeling werden ook gelijk bekend gemaakt, zoals PSP-versies van Konami’s World Soccer WInning Eleven, Powerful Pro Yakyuu en nieuwe delen van Harvest Moon en Ghost in the Shell: Stand Alone Complex.

Technische nieuwtjes waren er ook: de PSP zal tot wel 16 gamers tegelijk van een game kunnen laten genieten en daar zijn geen kabels voor nodig. Communicatie zal via een draadloos netwerk gaan. De PSP verbinden met een PS2 kan ook, maar daar is wel een USB-kabel voor nodig.

Een laatste nieuwtje is Talkman, waarmee negen verschillende talen geïnterpreteerd kunnen worden. Talkman kan de PSP ook laten ‘praten’.

Voor een compleet overzicht van uitgevers en aangekondigde titels moet je even hier kijken.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren