Dit jaar nog grotere concurrentiestrijd op gamesmarkt

Op dit moment verschijnen er niet veel games en is keuze dus gemakkelijk, maar rond de kerst zal dat andersom zijn. Enkele analisten verwachten zelfs een flinke concurrentiestrijd tussen de uitgevers tijdens de feestdagen en dat is niet alleen maar positief nieuws.

“Op The Sims 2.0 na” zal er voor vrijwel iedere genre meer dan één toptitel verschijnen. Daardoor kan het gebeuren dat bepaalde uitgevers het moeilijk gaan krijgen en dan heb ik het ook over grote namen als Atari, Acclaim en Midway. Zelfs van Electronic Arts wordt verwacht dat het 2 tot 4 procent achteruitgang zal boeken.

Ook kan het zo zijn dat enkele games ondanks hun verschijning vrijwel niet op de planken komen te liggen, om zo plaats voor andere titels over te houden of omdat er te weinig verstuurd zijn door de uitgevers. Dat is natuurlijk geen goed nieuws voor ons gamers.

Laten we hopen dat de analisten geen gelijk krijgen en we rond de feestdagen en daarna lekker kunnen gamen.

  1.   
    nEels's avatar

    Waarom ze dan niet meer over het jaar verdelen vind ik niet echt slim. Dan heb je toch veel minder concurrentie als je een spel in deze periode uitbrengt? (een spel zoals HL2) De echte gamer koopt zo’n spel wel, ook al is het geen kerst.

  2.   
    Lasso's avatar

    Maar mensen die geen verstand hebben (ouders?) willen toch hun zoonlief een cadeautje geven.