NVIDIA’s SLI: Twee videokaarten = bijna tweemaal performance

Vroeger, toen 3dfx’ Voodoo II de top van de 3D-kaarten was, kon je diezelfde kaart nog beter laten presteren door er een tweede naast te plaatsen. Die techniek heette Scan Line Interleave.

3dfx maakte echter een paar keuzes die zo verkeerd uitpakten, dat het bedrijf over de kop ging en de meest directe concurrent, NVIDIA, het intellectuele eigendom kon opkopen. Meteen werd er door verschillende gamers en 3D-hardwarekenners heimelijk gefantaseerd over SLI voor de GeForces, maar dat is niet uitgekomen. Tot op heden, tenminste.

NVIDIA is namelijk van plan om SLI terug te brengen, al is het nu een acroniem voor Scalabale Link Interface. Het idee is hetzelfde: plaats een tweede videokaart (GeForce FX6800) en haal op het moment zo’n 75% performancewinst. Met een beetje tweaken denkt NVIDIA zelfs 90% performancewinst te halen.

Nadelen zijn er ook: je moet in ieder geval PCI Express-versies van de GeForce FX6800 gebruiken en dus ook een moederbord met PC Expresssloten. Die zijn op het moment nog niet makkelijk te vinden. Natuurlijk is de prijs ook een flink nadeel, aangezien een enkele FX6800 je nu al meer dan 500 euro kost.

De techniek lijkt overigens erg op die van Alienware, zoals die tijdens de E3 aangekondigd.

Wat plaatjes en meer informatie kun je hier vinden.

  1.   
    Lasso's avatar

    Wow. 😮 Dit is de shit die je in je compie moeten hebben.

  2.   
    halilo's avatar

    sorry maar dit had ik 1 maand geleden gelezen op gamers.nl
    is het niet telaat

  3.   
    Ellej's avatar

    Boeie.

    Jah dat is volgens mij een soort dope voor je pc 😛