WineX wordt Cedega

Games spelen onder Linux is best mogelijk, echter het grootste deel van de PC-games wordt voor Windows ontwikkeld. Voor slechts een fractie van de games wordt een Linux client ontwikkeld, waarmee je ook onder het ‘andere’ besturingssysteem je favoriete games kunt spelen.

Een andere oplossing is emuleren van een Windowsomgeving. TransGaming ontwikkeld daarvoor al geruime tijd een product onder de naam WineX. De naam WineX is een samenvoeging van Wine en DirectX. Wine is overigens een algemene Windowsemulator. Vanaf vandaag kun je echter de naam WineX vergeten, want TransGaming heeft bij het verschijnen van versie 4.0 van WineX het product omgedoopt tot Cedega.

Cedega 4.0 heeft als belangrijkste feature DirectX 9.0-support. Daarmee ondersteunt Cedega nog veel meer games dan voorheen (maar helaas nog niet allemaal). Cedega 4.0 heeft onder andere ondersteuning voor een paar de grootste titels van het moment: Battlefield Vietnam, Hitman: Contracts, Star Wars Galaxies, City of Heroes en Worlds of Warcraft.

Meer over Cedega 4.0 vind je op de website, die op het moment overspoeld wordt door bezoekers en daardoor niet te bereiken is…

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren