Nintendo: “Revolution vervangt Gamecube niet”

Al een tijdje is bekend dat de opvolger van de Gamecube eraan zit te komen. Ondertussen weten we ook dat dit project de codenaam Revolution heeft gekregen. Maar gisteren heeft Satoru Iwata, hoofd van Nintendo, in een interview verteld dat de Revolution geen vervanger is van de Gamecube.

Volgens Iwata gaat de Revolution naast de Gamecube in de schappen liggen, zodat het dienst doet als een extra console en dus niet als vervanger voor de Gamecube:

  “A ‘successor’ is really just an issue about wording. Whether the Revolution is or isn’t the successor to the GameCube isn’t too important, but we can’t say anything about that subject today,” stated Iwata during the press conference. “

Deze Revolutie zou dus hetzelfde moeten gaan betekenen als de Nintendo DS, alhoewel veel gamers de DS zien als een nieuw product.

 1.   
  Vice's avatar

  Niet de vervanger van de cube? Tegen de tijd dat de Revolution in de schappen ligt zal de Xboxnext er ook al zijn vogens mij. Ik denk niet dat er dan nog een hond er aan denkt om een gamecube aan te schaffen. Ze Moeten dan wel met een opvolger komen die kan concureren met de Xboxnext en de PS3, anders voorzie ik grote problemen voor Nintendo.

 2.   
  Zay's avatar

  ja ik denk ook dat ie door het publiek meer als vervanger gezien wordt… zeker op de langere termijn.

 3.   
  Tha Duck's avatar

  Heel vaag. De GC is pas al in prijs verlaagd, dus dat gebeurt niet meer. De Revolution moet dan wel duur worden, want als de GC even duur wordt als de Revolution kiest natuurlijk iedereen voor de Revolution. Daarom kan het niet anders dan dat deze nieuwe console duur wordt.

 4.   
  eth rellik's avatar

  Het Word niet echt zo duur,
  wat denk je als de Gamecube goedkoop is en de Ds duur?
  dan zal niemand de ds kopen maar de NGC.
  Eth Rellik,- 8)

 5.   
  Lasso's avatar

  Wat zou Nintendo daar nou mee opschieten? ๐Ÿ˜•

 6.   
  Migwel's avatar

  Ik vind het ook maar een vaag verhaal… Druk maak ik me er toch niet over want zoals jullie waarschijnlijk wel weten ben ik geen gamecube-aanhanger!

 7.   
  Ellej's avatar

  Ik ook niet. Ze lopen teveel achter. Mooie spellen maar internet is nix… ๐Ÿ˜•

 8.   
  nEels's avatar

  Nintendo is de laatste tijd vaag bezig :-?. Wanneer komen ze weer eens met echt revolutionair nieuws, net als vroeger :).

 9.   
  Lasso's avatar

  Hoezo vaag? Noem nog eens iets dan? ๐Ÿ˜•

 10.   
  nEels's avatar

  Omdat ze zelf geen kwaliteitsspellen meer maken, maar dit vooral laten doen door 3rd-party ontwikkelaars. Vooral voor de GBA brengt Nintendo bijna alleen maar oude spellen uit die al eerder speelbaar waren op de NES of SNES.