Professor wil Mario Kart laten verbieden

Al tijden gaat er een onderzoek naar verbanden tussen epeleptische aanvalleen en videogames. Volgens de Engelse professor Graham veroorzaakt onder andere spellen als Mario Kart: Doube Dash!! dit. De professor die het hoofd neuro-psychologische afdeling aan de universiteit van Birmingham vindt dat er zorgvuldig met de kleurpatronen in de videogames moeten worden omgegaan en zegt dat games met felle kleurpatronen dus kunnen zorgen voor epeleptische aanvallen. Een op de vierduizend mensen heeft hier slechts last van als zij aan een bepaald kleurenpatroon worden blootgesteld. Een woordvoerder van Nintendo zei hierover het volgende:

Video games do not cause epilepsy. A small percentage of the population has a pre-existing neurological tendency to have seizures triggered by flashing lights or patterns.

Volgens nintendo komt dit niet direct door de video games, maar gewoon doordat mensen aanleg ervoor hebben en dus eerder er last van hebben dan anderen.

  1.   
    Nirusu's avatar

    Als je last van epelepsie hebt, dan weet je toch van je zelf dat je niet gaat gamen ๐Ÿ˜•

  2.   
    Danny Dam Wichers's avatar

    Straks worden verkeerslichten verboden, omdat ze te snel van rood op groen springen of worden alle ramen van de NS-treinen vervangen door houten platen, zodat het landschap niet te snel aan je voorbij flitst. Als je diep genoeg gaat graven, dan vind je altijd wel iets.

    Zit er trouwens bij games (o.a. van Nintendo) niet al jaren een epilepsiewaarschuwing op de eerste pagina van de handleiding?

  3.   
    Nirusu's avatar

    Ja dat is bij elke game die je tegenwoordig koopt. Dus die professor moet niet zeuren. Anders komen wij GN members hem dat persoonlijk wel zeggen ๐Ÿ™„

  4.   
    wizard91's avatar

    en dan zal hij iets andersdan een epeilepsche aanval krijgen ๐Ÿ‘ฟ

  5.   
    pcmaster21's avatar

    hahaha ๐Ÿ‘ฟ ๐Ÿ˜› idd!

  6.   
    Migwel's avatar

    Inderdaad vette bullshit. Ik heb nog nooit zo’n aanval gehad door zo’n spel te spelen en ik ken ook niemand. Misschien dat de mensen die elepsie hebben wel aanvallen krijgen, maarja die moeten dan maar niet gamen!

  7.   
    Zay's avatar

    Nintendo heeft al vanaf de start een boekwerk met waarschuwingen bij hun producten.

    zover ik weet hebben ze nog nooit een rechtzaak verloren waarin ze aangeklaagt worden voor zoiets dergelijks. gewoon omdat ze simpelweg alle dingen hebben afgebakend in hun waarschuwingen…