Valve’s nachtmerrie rondom hacker eindelijk afgelopen

De mensen van Valve, de developer van Half-Life 2, kunnen opgelucht ademhalen. Op 5 oktober meldde we het volgende aan je:

  Valve blijkt het slachtoffer te zijn van enkele doelbewuste hackaanvallen, nadat ze – zoals ook beken werd gemaakt – dit jaar al enkele malen een denial of service-attacks op de web- en steamservers had overleeft. Zo is er door onbekenden van Gabe Newell’s email-account gebruik gemaakt en zijn er ook keystroke recorders op verschillende machines bij Valve gevonden. Met deze programma’s kunnen derden precies zien wat iemand getypt heeft, dus ook bijvoorbeeld wachtwoorden. Als ergste is rond 19 september de Half-life 2 sourcetree gekopieerd.

  Een van de problemen van de hack is, dat enkele delen van de broncode onder licentie staan van andere partijen en die zijn er natuurlijk ook niet blij mee dat dit gebeurd is. Nog veel erger voor de gamers is, dat het nu eenvoudig is om cheats te maken, zelfs nog voordat Half-life 2 in de winkels ligt. Het is verder ook mogelijk dat het hierdoor ook veel langer gaat duren voordat de game in de winkels ligt.

De situatie bleek net zo ernstig als het klinkt. Tot we diep in de nacht dit bericht van Valve ontvingen:

  Valve CEO Gabe Newell credited gamers with providing the information that led to the arrests. β€œIt was extraordinary to watch how quickly and how cleverly gamers were able to unravel what are traditionally unsolvable problems for law enforcement related to this kind of cyber-crime,” he said in a statement. “Everyone here at Valve is once again reminded of how much we owe to the gaming community.”
  However, while Valve announced the arrests today, it was unclear when they actually occurred. Valve’s statement on the matter–e-mailed to the press today–quoted Newell as saying, “Within a few days of the announcement of the break-in, the online gaming community had tracked down those involved.”

De hackers en verpsreiders van de uitgelekte versie van Half-Life 2 lijken dus opgepakt te zijn. Wie het allemaal zijn wil Valve niet zeggen, maar het lijkt erop dat de nachtmerrie voor Valve voorbij is.

Valve heeft het bloed, zweet en tranen gekost, maar uiteindelijk is dus alles over. De Half-Life 2 versie is aangepast, zodat Γ‘ls de hackers nog enige informatie vonden over bijvoorbeeld cheats, deze moeilijker/onmogelijk nog zijn te gebruiken. Wij verwachten verdere informatie te kunnen mededelen over dit incident en wij houden je natuurlijk op de hoogte!

 1.   
  pcmaster21's avatar

  haha einedlijk πŸ˜› lol als er geen cheats voor half life 2 uit komen ben ik blij πŸ™‚ ik ga het meteen kopen dan πŸ˜›

 2.   
  Gast's avatar

  Jammer, ik wou de cheats wel voor de single-player gebruiken. Zoals die console cheats, maar dan toch, ga ik hem toch kopen. Zo lang het maar niet gaat vervelen.

 3.   
  Lasso's avatar

  Singleplayer cheats worden wel uitgegeven, dat boeit niemand. Dat moet je zelf weten als je dat doet.

  Maar online cheaten, dat mag niet eens. Het is goed dat die hackers opgepakt zijn, al denk ik wel dat er nog cheats zullen volgen.

 4.   
  Gast's avatar

  Verder ‘net’ even in ‘niet’ ( de gevolgen bleken NET zo erg te zijn staat er nu).

  πŸ˜›

  P.M.