100 miljoen PSone’s verscheept

Sony Computer Entertainment heeft vandaag historisch nieuws te melden, er is namelijk voor het eerst het aantal van 100 miljoen consoles verscheept. Let wel dat dit over de gezamenlijke verschepingen gaat van de PSone en de ‘echte’ PlayStation.

De PlayStation werd gelaunched op 3 december in 1994, in Japan. Sindsdien worden er PlayStation’s verkocht in meer dan 120 landen. De kopers van de consoles hebben een keuze uit maar liefst 7300 (!) verschillende titels, de kans dat er dus niks leuks voor je tussen zit is dus niet zo groot… Overigens zijn er al 949 miljoen computerspelletjes verkocht die compatible zijn op de PlayStation, ook een zeer groot aantal dus.

De PlayStation2 zit wel een stuk lager dan de oude PlayStation, al is het aantal van 70 miljoen verkopen ook niet kinderachtig. Er zijn ook minder spellen verkocht voor de PS2 dan voor de PS, maar het aantal van 572 miljoen is niet erg klein te noemen.

  1.   
    Ellej's avatar

    Hmm volgens mij is het gewoon een beetje aandachttrekkerij…

  2.   
    leBlanc's avatar

    zoiets verzinnen ze niet hoor 😉

  3.   
    GameWizard's avatar

    Echt wel grof. Je vraagt je toch af hoe ze het voor elkaar krijgen.

  4.   
    Vice's avatar

    Ze verzinnen het niet nee maar het is natuurlijk wel weer een mooie manier om hun naam weer even onder de aandacht te brengen voor wat gratis reclame. (alsof dat nog nodig is 😕 )

  5.   
    Lasso's avatar

    Damn, 100 miljoen, zoveel ps2 zijn er niet eens verkocht 😮

  6.   
    Ellej's avatar

    Het zal ook wel waar zijn, maar zooo bijzonder is het ook weer niet, dan kun je elke maand wel zo’n nieuwtje brengen. Het is misschien iets meer maar toch.

  7.   
    Vice's avatar

    Ik vind 100 miljoen wel bijzonder hoor. Wat is dan wel bijzonder? 1 miljard? 😕

  8.   
    leBlanc's avatar

    het is gebruikelijk voor de industrie om mijlpalen te melden, zo vreemd vindt ik het dus niet 😕

  9.   
    Daodan's avatar

    Wat is verschepen?! 😛