OutRun 2 naar de Xbox

De Europese tak van SEGA heeft op deze bijzondere dag een Xbox versie van OutRun 2 aangekondigd. De game is op dit moment in ontwikkeling bij het Britse Sumo Digital, die in het verleden vooral bekend zijn van Sumo-Worstelen games… nee hoor, geintje.

De game zal nieuwe dingen bevatten, die niet in de arcade-versie zullen zitten, daarnaast zal Xbox Live ondersteunt worden en zal er een toffe single-player mode zijn. De mensen bij SEGA zijn ‘verheugd om voor de Xbox te mogen ontwikkelen’, en ‘zijn tevreden over de behaalde resultaten tot nu toe’. De mensen bij Sumo Digital zijn ‘zeer trots op een game als OutRun 2 te mogen maken’.

Nou, je merkt het; de mensen achter de game zijn zeer enthousiast. Nu nog hopen dat ze nog wat van die game gaan maken…

It’s not yet clear how many online players the Xbox version of OutRun2 will support, but Sega has revealed that the playable version at E3 will boast network play for two to four drivers. We’ll bring you more information on the game when we report live from the show next month.

 1.   
  Danny Dam Wichers's avatar

  Ik ben benieuwd hoe goed een opvolger van een meesterlijke klassieker als Outrun zal worden. Volgens mij is het meer de nostalgie met de beperkte kleurenset en midideuntjes van het eerste deel wat bij mensen een goed gevoel oproept. Outrun 2 moet dan een compleet andere game zijn en de fans op een andere manier moeten overtuigen dan met slechts ‘het vervolg op’. Nou moet ik wel toegeven dat het SEGA vaker gelukt is om oude games met nieuwe techniek toch leuk te houden.

 2.   
  Gast's avatar

  Dat laatste is waar, maar hoe vaak is het ook niet mislukt?

 3.   
  Glasbak's avatar

  De screens zien er goed uit!

 4.   
  Maserati's avatar

  Danny, Outrun 2 draait al enige tijd in de Japanse arcadehallen op een Chirico kast (een arcadekast op Xbox technologie) en de Jappen zijn er gek op…