Xbox draait nog steeds verlies

Ondanks dat de inkomsten van Xbox-verkopen de laatste tijd gestegen zijn, blijft de console-afdeling voor Microsoft een verlieslijdend onderdeel: de omzet van de Home and Entertainment Division, waar het Xbox-project deel van uitmaakt, maakte de afgelopen drie maanden een omzet van $ 530 miljoen (bijna $ 100 miljoen meer dan vorig jaar), waarbij het nog steeds $ 209 miljoen verlies leed.

De grotere verkopen van de Xbox-hardware konden hier geen verandering in brengen, aangezien het apparaat ook weer voor een lagere prijs werd verkocht. Gelukkig hoeft de Xbox geen winstgevend product te zijn, maar is het een manier voor Microsoft om in de consolemarkt te komen. Het complete Microsoft maakte overigens nog wel genoeg winst: zo kon het een slordige $ 3 miljard aan haar reserves toevoegen.

Dat het ook anders kan, dat bewijst concurrent Nintendo: ook al werden er niet zoveel GameCubes als Xboxen verkocht, nog maakte Nintendo een half miljard winst en verwacht zij het komende fiscale jaar zelfs het dubbele te kunnen halen.

  1.   
    Migwel's avatar

    Jullie hebben nu 2 bijna dezelfde nieuwsberichten!