Nintendo’s winst lager dan verwacht

De afdeling van Nintendo in Japan is teleur gesteld. Hun winst van dit fiscale jaar is 47% lager uitgevallen dan vermoed werd. Hoewel er rondom de 85 miljard Yen brutowinst werd verwacht, werd het maar een ‘schamele’ winst van ‘maar’ 50 miljard Yen. Als reden voor de mindere winst wijst Nintendo met een boze vinger naar de zwakke koersen van de Yen en de Amerikaanse Dolar.

Toch zit er een stijging in de winst van Nintendo. We weten natuurlijk allemaal nog dat Nintendo als een van de eerste begon te stunten met de prijzen van de console. Dit was een slimme actie met meer winst tot het gevolg. De kerst werd een goede tijd voor Nintendo en daarom is Nintendo wel tevreden over het tweede deel van het fiscale jaar.

Overigens verwacht Nintendo dat de positieve trend zich door zet in 2004. Als we maar over een half jaar niet weer het bericht krijgen dat ze ernaast zaten. De tijd zal het ons leren.

  1.   
    nEels's avatar

    zielig hoor… mja, failliet gaan is nog een eind weg 😉

  2.   
    gsusmaster's avatar

    achja wat dat betrefd loop nitendo nog een eind achter. het word tijd dat ze online gaan gamen dat is veel leuker ze moeten is wat meer dingen gaan uitbrengen. 😉

  3.   
    nikossss's avatar

    eeh echt dom van gamecube dan maken ze toch gamecube live ze lopen wel achter 😉

  4.   
    eth rellik's avatar

    ze moetten snel wat anders verzinnen….
    anders gaan ze faliet (de spellen worden dan wel wat goedkoper 😛 )
    kom op nintendo!
    Eth Rellik,-

  5.   
    Niels232's avatar

    Nintendo kan beters iets anders verzinnen. Een Nintendo Live lijkt me wel goed. Maar de PlayStation2 blijft beter 😀