Doom III bijna klaar

John Carmack, het programmeursopperhoofd van id Software, heeft op de Game Developers Conference bekend gemaakt dat Doom III bijna helemaal af is.

Een releasedatum voor de game kon deze beste man echter nog niet geven, maar hij heeft wel nog wat interessante feitjes losgelaten. Allereerst zal er een nieuwe game van id Software komen, waarvoor minder dan vier jaar nodig zal zijn (vier jaar is de tijd die tussen Quake III: Arena en Doom III zit). Deze game zal ook niet zo’n grafische sprong maken als Doom III ten opzichte van Q3A doet.

Deze nieuwe game zal mogelijk minder hersenloos schieten met veel eye-candy worden dan dat we gewend zijn van id Software, aangezien mr. Carmack vindt dat naast fotorealistische graphics ook AI en goede physics belangrijk zijn. Aan de andere kant gaf hij wel toe dat id Software een beetje gevangen zit in haar eigen succes, aangezien iedereen steeds meer van hetzelfde verwacht en innovaties daardoor moeilijker geaccepteerd worden.

Een laatste weetje is, dat id gedacht heeft aan een remake van Quake II, om de nieuwe engine-technologie in een vertrouwde vorm weer te geven en daarbij ook nog eens de rest van de ontwikkeling van een game over te kunnen slaan. Dit plan is overigens al weer verworpen.

  1.   
    leBlanc's avatar

    eindelijk komt ie

  2.   
    hellracer's avatar

    wat zou doom 3 van je computer vergen. 😛