Prijsverlaging Xbox in Amerika

Microsoft heeft plannen de prijs van de Xbox te verlagen van $179 naar $149, om de strijd met Sony’s PlayStation 2, die nu ook $179 kost, aan te gaan en natuurlijk de Gamecube van Nintendo, die al sinds een tijdje spotgoedkoop in de winkels ligt voor maar $99. Dit meld de Amerikaanse nieuwszender en -site CNN.

De prijs van de Xbox zou begin april al met 30 dollar verlaagd moeten worden, in de buurt van enkele belangrijke releases zoals Ninja Gaiden (2 maart), Sudeki (mei) en Rallisport Challenge (mei).

Sony en Nintendo hebben nog geen reactie gegeven. Als de prijs van de Xbox echt naar 149 dollar daalt zal Sony volgen of nog gewoon op de ook uitstekende prijs van 179 dollar blijven staan, de PlayStation 2 verkoopt toch wel. Nintendo hoeft zich nog geen zorgen te maken, die blijven voorlopig zeker wel de goedkoopste.

De consument is uiteindelijk de grote winnaar van de prijzenoorlogen van de drie grote consoles, tegenwoordig kosten spelcomputers haast niks meer. Maar het is natuurlijk wel erg, erg zuur voor de mensen die hun Xbox in het begin hebben gekocht, voor 479 euro… (zucht)

Over een prijsverlaging hier in Europa is (nog) niks bekend, maar zeer waarschijnlijk zal hier de prijs ook wel wat omlaag gaan. De prijs van een Xbox is nu hier €179, voor €199 krijg je daar de games Halo en Midtown Madness 3 bij, of Top Spin of Project Gotham Racing 2. Áls de prijsverlaging er dan echt aankomt, zul je die ergens in of voor de zomer kunnen verwachten.

 1.   
  hellracer's avatar

  Shit, had ik beter ff kunnen wachten om een xbox te kopen.
  Heb hem vorige week gekocht. 😥

 2.   
  gsusmaster's avatar

  haha jammer voor je. ik heb geen een game cube is ook wel leuk