Nieuwe Final Fantasy game naar de Gamecube

Het team dat Final Fantasy: Crystal Chronicles voor de Gamecube heeft ontwikkeld en afgemaakt, is nu alweer bezig aan een nieuwe Final Fantasy game, die ook exclusief op de Nintendo Gamecube uitkomt. Het team van Square Enix gaat nauw samenwerken met Nintendo, maar de game belooft niet op Crystal Chronicles te gaan lijken.
Aankomende E3 in mei, Los Angeles, zal de game voor het eerst getoond worden, om nog eind dit jaar in de winkels te liggen.

De game is zeker weten geen echt nieuw deel in de Final Fantasy, deel 13 kun je dus nog voorlopig op je buik schrijven. Wel wordt het een game gebaseerd op de Final Fantasy franchise, maar er gaan ook geruchten dat het een remake betreft. De game moet volgens de roddels een mix worden van FF VII, VIII en IX. Of het de drie games op één cd bevat, of dat het een mix wordt van de verhaallijnen en settings van de drie Playstation-klassiekers is niet bekend.

We zullen dus tot de E3 moeten wachten, maar een nieuwe Final Fantasy titel is bijna zeker reden tot een nieuwe toptitel… exclusief op de Gamecube.

  1.   
    Metalman's avatar

    Remake lijkt me logisch, er zijn inmiddels al zóveel titels van die reeks, dat moet ook een keer ophouden, want op een gegeven moment is het gewoon niet leuk meer….. 😮