3 nieuwe Vampire: Bloodlines filmpjes

Activision heeft 3 nieuwe filmpjes van hun horror RPG game, ontwikkeld door Troika (van Arcanum o.a), online gezet. De game zal niet alleen gebruik maken van de originele spelwereld waar het verhaal zich in afspeelt (de wereld van Vampire gaat diep, heel diep), maar ook van de Source engine die voor Half Life 2 is ontwikkeld.

De 3 filmpjes gaan in op gameplay aspecten:

In het eerste filmpje zien we het actie element van het spel. Er wordt veel geschoten en geslagen (in 1e en 3e persoons perspectief) en het doet absoluut niet aan een RPG denken. Ik hoop persoonlijk dat Troika er niet een shooter met RPG elementen van maakt, maar dat zal gezien hun vorige games nog wel meevallen denk ik zo.

Het 2e filmpje is een stuk minder hectisch en laat een paar van de vampieren krachten zien. Zo kan de vampier door muren kijken kan ze, Eén vijand zo manipuleren dat hij een ander aanvalt. Ook een hele rits bloedige krachten komen in het filmpje voorbij, het filmpje wordt mooi afgeschoten met een man die opzwelt om vervolgens in duizend stukken uiteen te spatten. Cool!

Het 3e filmpje laat zien dat we wel degelijk met een RPG te maken hebben. De speler voert in dit filmpje een gesprek met een grofgebekt (wees niet ongerust alle schuttingtaal is weg gepiept) figuur die op een bank ligt. Het is leuk om te horen dat alle dingen worden gesproken, dit zorgt er veel meer voor dat je in de game zit dan wanneer het om strikt geschreven dialogen zou gaan.

De 3 filmpjes zijn gebundeld vanaf deze site te downloaden.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren