Total Annihilation krijgt mogelijk een vervolg

Total Annihilation, de in 1997 verschenen eerste 3D RTS-game die onlangs nog gekozen werd als beste RTS-game door GameSpy, gaat mogelijk een vervolg krijgen. Dit is overigens niet het vervolg dat bijna 2 jaar geleden werd ‘aangekondigd’ en door Phantagram gerealiseerd zou worden.

Zekerheid rond dit vervolg is er nog niet, alleen een paar hints van Chris Taylor doen hier dienst als bron. Tijdens een career day van een Amerikaans onderwijsinstituut antwoorde deze lead designer van Total Annihilation op de vraag of er ooit een vervolg zou komen, dat er gewerkt werd aan een ‘RTS follow-up to Total Annihilation‘. Het is echter niet de originele ontwikkelaar, Cavedog Entertainment, dat werkt aan deze game, want die bestaat niet meer. Chris Taylor is nu directeur van Gas Powered Games en die zou aan de game werken. Een uitgever was volgens hem ook al gevonden en dat maakt het project een stuk levensvatbaarder.

Wat ‘RTS follow-up’ precies inhoudt, is niet bekend. Het zou dus echt ‘Total Annihilation 2’ kunnen zijn, maar ook een game in dezelfde RTS-stijl als Total Annihilation. Meer weten we binnen een paar maanden, want binnen die tijd zal er volgens Chris een publieke mededeling komen. We kijken er naar uit.

  1.   
    Gast's avatar

    Nog nooit van gehoord. 8)