World of Warcraft wél naar Europa

World of Warcraft komt zeker naar Europa. Blizzard bevestigde dat en is een team aan het opzetten dat de support, lokalisatie en het beheer van de Europese servers gaat verzorgen. In Europa loopt het Massive Online gebeuren minder hard dan in Amerika en Japan. Uitgevers zijn dan ook voorzichtiger om dit soort games hier uit te brengen. Eén van de grote titels in dat genre is World of Warcraft van Blizzard. De beroemde spelontwikkelaar liet in een persconferentie weten druk bezig te zijn om de game naar Europa te brengen. Er komt immers flink wat kijken om een Massive Online Game te lanceren.

Het in Frankrijk gevestigde Eurpopese team, zal een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van World of Warcraft. Het team is bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de lokalisatie van de game in meerdere talen. Verder speelt het feedback door van spelers naar het ontwikkelteam en het beheert de servers in Europa. Om de Europese spelers te ondersteunen, zullen er in diverse landen Call Centers worden ingehuurd waar gamers terecht kunnen met hun vragen.


De voorbereidingen om World of Warcraft in Europa uit te brengen zijn dus al in volle gang. Wanneer de game hier zal verschijnen is nog niet bekend.

  1.   
    Gast's avatar

    Ziet er echt fantstisch uit en voor de beetje fans wel een aanrader. 8)