Mafia vertraagd

Mafia, een PC hit uit 2002 is naar de Xbox en PlayStation 2 geport. Die laatste versie kwam 16 januari uit, maar kreeg geen positieve reacties. De Xbox versie bleef uit, maar nu weten we waarom. Illusion Softworks heeft meer tijd nodig om de game beter te maken en helemaal aan te passen aan de Xbox. En dat is uiteindelijk alleen maar beter…
Verwacht Mafia nu eind februari/begin maart op je Xbox te kunnen spelen…


Naast GTA en True Crime komt er nóg een game uit waar je alle vrijheid hebt en doen wat je niet laten kunt: Mafia. Mafia heeft echter een heel ander decor, concept en verhaal waardoor je deze games toch niet met elkaar kunt vergelijken.
In Mafia volg je een echte verhaallijn, jij bent Tommy, Tommy Angelo, een taxichaffeur in de fictieve Amerikaanse stad Lost Heaven, ten tijde van de crisis in 1930. Door allerlei vervelende dingen kom je te werken bij de familie Salieri, een Italiaanse maffiafamilie. Eerst loopt het erg goed met je en krijg je steeds meer geld, macht, ego en roem. Maar dan kom je achter de slechte kanten van het leven van een crimineel, en je wilt uit de maffia stappen. Je hebt echter belangrijke informatie en de Salierifamilie laat je natuurlijk niet gaan. Dan komt er een vrouw in het spel, het loopt helemaal mis en je krijgt de maffia achter je aan. Je vraagt bescherming bij een politieagent maar deze vertrouwt het allemaal niet. Je biecht je levensverhaal op, en dit zijn in flashbacks de speelbare missies. Erg goed bedacht. Nadat je weer in het heden bent beland komen er nóg een aantal missies, nu om je ook echt uit die klotemaffia te helpen. Verwacht spannende shootouts, snelle achtervolgingen en alle vrijheid die je maar wil.
Er is goed gekeken naar bijvoorbeeld The Godfather, de sfeer lijkt me gewoon perfect. Je kunt alles doen in de immense stad Lost Heaven, alle regels aan je laars lappen en overal gaan staan en gaan waar je wilt. Alternatief voor GTA? Mafia. Zei iemand daar True Crime? “Kill him” zoals Don Salieri zou zeggen.

  1.   
    Lasso's avatar

    Helaaas… 🙁

  2.   
    Gast's avatar

    Ik dacht dat Mafia al uit was of is dit Mafia 2 😆