Call of Duty krijgt PunkBuster

Net als vele andere games worden ook vele multiplayermatches van Call of Duty geplaagd door cheaters. De speciale deathcam van Call of Duty zou naar Infinity Ward’s eigen zeggen hiertegen bescherming moeten bieden.

Of dit niet zo is, of dat extra maatregelen gewoon een goed idee zijn is niet bekend, wat zeker is, is dat Infinity Ward een deal getekend heeft met Even Balance om de PunkBuster-technologie van die laatste partij te mogen gebruiken. PunkBuster wordt al in menig andere game gebruikt om multiplayermatches tegen cheats en hacks te beschermen.

Het is onwaarschijnlijk dat de eerstvolgende patch van Call of Duty de PunkBuster-technologie zal bevatten, aangezien Infinity Ward die patch zo snel mogelijk de deur uit wil hebben. Zeer waarschijnlijk zal de patch die daarop volgt wel PunkBuster-ondersteuning bieden.

  1.   
    truthteller's avatar

    eindelijk, zo irri die cheaters.
    Ik ben niet tegen cheaten maar bij online gameplay moet je het niet doen ๐Ÿ˜†

  2.   
    cybermouse's avatar

    Zeker weten nu kan je helemaal niks meer effe leuk spelen om wel soms. Voor single-player is het wel goed maar Multiplayer gaat voor mij echt te ver

  3.   
    Danny Dam Wichers's avatar

    PunkBuster is technologie om multiplayermatches tegen cheats en hacks te beschermen ๐Ÿ˜›

    PunkBuster is een stukje programmacode dat aan een multiplayergame wordt toegevoegd en dat ervoor zorgt dat alle bekende hacks en cheats uitgeschakeld of in ieder geval gedetecteerd worden. Gamers die hacks/cheats gebruiken worden dan van een match uitgesloten.

  4.   
    Gast's avatar

    Wat is een punkbuster ik snap er niksie van ๐Ÿ˜†
    Thanks Achmel 8)