IBM levert 0,065 micron processor voor Xbox2

Volgens de bronnen van TeamXbox zou IBM een 0,065 micron processor gaan leveren voor Microsoft. We hebben het hier natuurlijk over de volgende generatie consoles die er aan zit te komen. Waarschijnlijk beginnen ze over een jaar á anderhalf jaar met de productie van de Xbox 2. Haast is dus een geboden zaak.

Het is al jaren lang een felle strijd tussen Intel en IBM. Toch heeft IBM weel successen behaald om u tegen te zeggen. Zo brachten ze als eerste een 64 bits processor op de markt voor Apple, die later bekend stond als de G5. Tevens wordt er met de komst van de 65 nanometer technologie waarschijnlijk 3Ghz barrière doorbroken worden.

Klinkt leuk 3 Ghz, maar er is natuurlijk meer nodig. Natuurlijk moet ook de rest van de Xbox de data kunnen verwerken. Het is dan ook belangrijk dat men gaat kijken wat men kan verwerken in één clock cycle en hoe men de verschillende onderdelen op elkaar gaat afstemmen. Het ziet er dus naar uit dat men bij Microsoft voor een andere weg kiest dan Sony met hun cell
processor.

We wachten nog op een officiële bevestiging, maar als we natuurlijk meer weten brengen we je zo snel mogelijk op de hoogte! Stay tuned!

 1.   
  Gast's avatar

  Van wie héb je dat toch, Lars? 😉 BTW, ik zit nu op een andere account, en ben dus niet ingelogd, maar ik ben het, Julius Ceasar.

 2.   
  ekimike86's avatar

  ik vind het knap dat je al die moeilijke termen weet. En hebben niet alle 3 de consoles IBM? of ps3 niet?

 3.   
  Lasso's avatar

  Goed hè? 😛

  Whiiiihoe! Mijn eerste flash bericht 8)

 4.   
  eth rellik's avatar

  😀 whahaha,
  ik hoop dat het een betere word dan de eerste!
  die maakte elke DVD kaop,
  jullie horen nog van mij,

  Eth rellik 😆

 5.   
  hellracer's avatar

  Vet tof 😆 dat er nog een snellere consool komt maar ze kunnen nooit tippen aan de kracht van de pc.
  anders zouden pc’s nooit meer kunnen verkopen maar voor sommige spellen is het leuker om een consool te hebben maar ik heb zelf een xbox, best wel toffe spellen maar ik zou toch het liefst voor kwa spellen een playStation 2 hebben en voor snelheid en grafisch een xbox en gamecube is volgens mij hele maal niks. 😆
  Dus de pc kan niet toppen aan de consools vooral omdat ze zowat om de halfjaar nieuwe grafische kaarten en procesoren uit brengen.

  Greetzz hellracer 👿

 6.   
  Lasso's avatar

  Tis console 😉

  Je bent toch niet ook zo’n vogel die de hele tijd met zo’n triest :evil:-ding zit?