Sony’s great news

Onlangs raakte bekend dat er wereldwijd zo’n 70 miljoen PlayStation2’s zijn verscheept. Vandaag was er wederom goed nieuws te melden, de verkopen in de PAL streken zijn namelijk gegroeid met gemiddeld 10% in 2003. Spanje had bijvoorbeeld een groei van 40%, Italie had 16% groei en Duitsland had 20% groei… maar de grote winnaar was Griekenland, met een groei van maar liefst 141%.

Niet alleen de hardware verkocht als een gek, ook de software was niet aan te slepen. In het laatste kwartaal van 2003 was er een groei van 24% ten overstaan van een jaar eerder in diezelfde periode. Dit was mede te danken aan games als Ratchet & Clank 2, WRC3 en Jak II: Renegade, maar de allergrootste hit was EyeToy: Play. Totaal zijn er al 2.4 miljoen EyeToys’ verkocht. Een enorme hit dus.

Ook het online gamen op de PlayStation2 loopt goed, op dit moment kun je in 18 landen in Europa online met de PlayStation2. En dit wordt dan ook massaal gedaan, er zijn inmiddels namelijk 100.000 gebruikers in Europa. Populaire online games zijn onder andere FIFA 2004, SSX3, Tony Hawk’s Underground en XIII.

PlayStation2, still goin’ strong

  1.   
    Lasso's avatar

    Go Sony, go Sony.

  2.   
    SynoP's avatar

    ik wist dat sony zijn gamers niet achter zou laten 8)