Star Wars: Battlefront nu officieel

Het was al een tijdje bekend dat er een Star Wars-multiplayershooter aan zat te komen en vandaag is Battlefront ook officieel bekend gemaakt.

Battlefront is grof gezegd Battlefield 1942 met een Star Wars-theme. Je bezoekt bekende locaties (Hoth, Geonosis, Yavin, Tatooine en Naboo), alwaar het de bedoeling is alle punten op een map op de tegenstand te overwinnen. Je kunt dit te voet doen, of je neemt plaats in één van de 15 verschillende voertuigen die de game gaat tellen. Ook turrets kunnen bestuurd worden.

Tot zo ver nog niet veel nieuws. Wat Battlefront wel anders maakt dan Battlefield is de extra spelsoort ‘Galactic Conquest’, waarbij planeten veroverd moeten worden op de al genoemde manier. Een veroverde planeet kan echter weer in handen vallen van de vijand en dus zul je soms terug moeten naar een gebied dat je als van jou beschouwde.

Battlefront zal verschijnen op PC, PS2 en Xbox. Op PS2 en Xbox kunnen via Internet 16 spelers het tegen elkaar opnemen en 32 in een LAN. Op de PC is dit respectievelijk 32 en 64.

Battlefront zal in het najaar verschijnen. Het persbericht en nog meer screenshots vind je bij LucasArts.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren