Vergeet EA en XBox Live maar…

Na de Mabel-gate hebben we nu ook een EA vs Xbox Live-gate. EA en Microsoft liggen over hoop met de Xbox Live dienst, de dienst die het mogelijk maakt om via internet met andere console-gamers te spelen. Tot voorkort wisten we niet wat het probleem was, maar nu worden onze verwachtingen waar gemaakt. Beide zijn berust op geld.

Electronic Arts medewerker Larry Probst over de gate:

  “It really comes down to a difference in philosophy about the business model. They’re creating a new revenue and profit stream. They want to use our intellectual property. They don’t want to compensate us for the use of our intellectual property. We think that’s a little unrealistic.”

Larry verteld met een beetje andere woorden ongeveer het volgende over de situatie: We hebben een verschillende manier van handelen. Zij hebben de Live-functie waar ze geld aan verdienen. Vervolgens maken wij een game die online ondersteund, waar MicroSoft dan weer van profiteert. Wij denken dat dat een beetje onrealistisch is.

Realistisch of niet. Het moge duidelijk zijn dat EA voorlopig geld wil zien en zo niet? Dan zit er geen online ondersteuning in die de Ps2-games wel hebben.

Wie heeft gelijk?

 1.   
  Glasbak's avatar

  Hun hebben ….
  Het is “Zij Hebben”

  Dit is wel heel erg….

 2.   
  Lasso's avatar

  Sorry meester. Ik heb het al verbeterd.

  Toch thanx voor je oplettendheid ๐Ÿ˜‰

 3.   
  P.M.'s avatar

  Test

 4.   
  Gast's avatar

  EA is gewoon veel te goed te slim te sterk ๐Ÿ˜† ๐Ÿ˜‰

 5.   
  Lasso's avatar

  Ik snap EA wel dat ze geld willen zien. Maar als Microsoft geld gaat geven dan willen andere developpers natuurlijk ook geld zien.

 6.   
  MartijnL's avatar

  Beetje vaag, multiplayer hosts van Q3A hoefden id Software toch ook niet te betalen ?

  Ze moeten zich juist afvragen of het hebben van XBOX Live support in de game gaat leiden tot extra verkopen van die game. Vergelijk de situatie met Project Gotham 2 maar met een willekeurige NFS titel. Juist omdat PGR2 ook via Live! gespeeld kan worden zal deze beter verkopen.

 7.   
  Lasso's avatar

  Jah, maar dat EA ook haar deel wilt zien kan ik ergens ook wel weer begrijpen.