De Games en Awards van 2003

Het einde van het jaar nadert, wanneer de klok straks 12 uur slaat is het over met 2003. 2003, een jaar waarin er veel gebeurde in de gamesindustrie, zo ging zowel de Xbox als de PlayStation2 dit jaar online, kwamen er stapels met 2e generatiegames uit voor de Gamecube en de Xbox, en ook de PC en de PS2 werden niet met rust gelaten. De E3 in Los Angeles in mei van dit jaar liet ons adembenemende games zien die ons moeten laten watertanden in 2004. 2004, dat wordt namelijk het jaar waarin alle uitgestelde titels dan wel gaan uitkomen, een jaar waarin Killzone, Half-Life 2, Doom 3, Halo 2, Far Cry, Resident Evil 3, Fable en al die andere titels het daglicht gaan zien. Als we dit spellenaanbod zien kunnen we je niks anders wensen dan een heel prettig 2004.

Maar voordat wij allen het jaar 2004 in gaan nemen we jullie mee naar een terugblik op het afgelopen jaar, inclusief de felbegeerde Gamersnet Game Awards van 2003. Dit artikel kun je vinden onder deze link!

Wil jij laten weten wat jouw top van 2003, de slechste titel van het jaar of wat je van het afgelopen jaar vond, start dan een discussie hieronder of reageer in deze thread op het forum!

 1.   
  Glasbak's avatar

  waarom is Half Life 2 of Far Cry niet de game geworden waar jullie het meest van verwachtten??

 2.   
  leBlanc's avatar

  daar heeft blijkbaar niemand op gestemd

 3.   
  Danny Dam Wichers's avatar

  Half-life 2: eerst spelen, dan geloven.
  Far Cry: visueel aantrekkelijk met grote omgevingen, maar wat biedt het verder? Superieure AI? Dat beloven ze allemaal…

 4.   
  masterx's avatar

  👿

 5.   
  Gast's avatar

  Gelukkig NIEUWJAAR , iedereen. 😀 😀 😀 😀 😀 😀

 6.   
  MrVess's avatar

  HaPPy NeWYeAr 😆

 7.   
  Maserati's avatar

  Glasbak, waarom is het geen Doom 3, Deus Ex 2, Thief III, Fable, Killzone, Resident Evil 4, Sudeki, Jade Empire, etc. etc. etc. geworden?

  * sigh 😕

 8.   
  TheRealMcenzy's avatar

  achmal farcry biedt vrijheid dat is echt vet.. met chrome heb je dat ook en hey is echt wel wat anders als je het helemaal zelf mag bedenken…

  happy nieuw jaar

 9.   
  Glasbak's avatar

  Ach, boeien.
  Het is jullie mening…

 10.   
  Danny Dam Wichers's avatar

  Ik ben het met je eens dat ik vrijheid ben vergeten te noemen en dat vrijheid vet is, maar daarentegen ik weet nog steeds niet hoeveel vrijheid je hebt en hoe goed het uitpakt zonder dat ik zelf Far Cry op mijn schijf heb gehad.

  Waarom? Vrijheid heb je al, als je zelf kunt kiezen of je links of rechts langs een tegenstander loopt. Wat ik wil bij vrijheid, is de mogelijkheid tot sluipen of schieten (voertuigen is ook leuk, maar niet noodzakelijk) en beide toch wel in zeer grote mate goed uitgewerkt. Jouw voorbeeld, Chrome, is een voorbeeld van een game waar de AI niet al te uigebreid is. Tegenstanders kwamen je bijvoorbeeld niet achterna en dat maakt een hinderlaag leggen of tegenstanders weglokken onmogelijk en sluipen was ook niet 100% mogelijk. IGI 2 was in dat opzicht iets beter, maar daar verpeste de krankzinnig hoge accuracy van tegenstanders het spelplezier meer dan eens.

  Aan de andere kant is te veel vrijheid ook weer niet goed, want dan kun je soms uren doelloos rondlopen. Je moet wel met enige regelmaat op de rails van het verhaal worden gehouden.

  Daarom eigenlijk ook bij Far Cry: eerst spelen, dan geloven.

 11.   
  Lasso's avatar

  Probeer daar maar wat op in te brengen 😮

 12.   
  SoulShredder's avatar

  Ik had toch liever Max Payne 2

  Soul Shredder

 13.   
  SoulShredder's avatar

  Weetje ik vind dat l*lverhaal van Achmal best wel leuk maar het gaat ook om de Gameplay de graphics de recencies en bovendien speelt je eigen mening een rol. Hij is crewmember staat maar hij oordeelt alleen maar over vrijheid er zijn veel meer punten dan kun je wel lullen over vrijheid maar er zijn nog veel meer dingen die er toe doen om een game gaaf te maken breng daar maar ns iets op tegen in. 😮

 14.   
  Danny Dam Wichers's avatar

  Ik reageerde op TheRealMcenzy die het topic ‘vrijheid’ aantipte en ik gaf mijn mening alleen daarover. Meer over Far Cry kan ik ook pas zeggen wanneer ik de game gespeeld heb (voor de zoveelste keer…), net als de rest van jullie.

  Ik krijg steeds meer het gevoel dat iedereen bij Far Cry als een achterlijke achter de genoemde features en stralende screenshots aanhobbelt en de game daarom al de hemel in prijst, dus zonder dat iemand de game ook werkelijk gespeeld heeft. Zitten we straks weer met een lekker overhypte game…

 15.   
  Maserati's avatar

  SoulShredder, wij als crewmembers kunnen wanneer wij net als jullie nog niet een game hebben gespeeld ook alleen maar onze eigen mening geven.

  Zodra er beta’s en preview exemplaren uitkomen geven we onze ervaring in een preview, tot nu toe kunnen we alleen maar meningen geven op wat ze ons allemaal wel niet beloven.