Verkopen van meerdere games

November is natuurlijk een van de belangrijkste verkoopmaanden voor gamepublishers van het jaar. Vandaar dat het van belang is dat je als publisher goede verkoopresultaten haalt in de Verenigde Staten.


Een bedrijf waar je komende kerst geen kaarsje voor hoeft aan te steken is Activision. Deze Amerikanen hebben namelijk goede verkoopresultaten met True Crime: Streets of LA (630.000) gehaald, en Tony Hawk’s Underground heeft met 554.000 verkopen ook het bedrijf geen slecht gedaan.

Een andere software-gigant, EA, haalde ook hele goede verkoopcijfers. De computergame versie van Lord of the Rings: Return of the King loopt als een trein, met een totaal van 435.000 verkopen. Need for Speed Underground en Medal of Honor: Rising Sun hebben met respectievelijk 527.000 en 580.000 verkopen ook de toonbank van EA doen rinkelen. De groei ten opzichte van november vorig jaar is maar liefst 29 procent (wat bedoel je ‘het gaat slecht met de economie’).

In tegenstelling tot vorig jaar is Take Two de grote verliezer, met maar liefst een daling van 47 procent verkopen. Ze hoopten met het aparte (lees: gewelddadige) Manhunt goede verkopen te gaan halen, maar dit is helaas voor hun flink tegengevallen. Er werden slechts 75.000 versies van verkocht. De GTA Double Pack deed het echter wel goed met 502.000 verkopen…

  1.   
    Gast's avatar

    Maar ja, het word allemaal weer oud nieuws.