XIII uitgesteld naar 4 december

XIII, Ubi Soft´s stripshooter waar we met smart op wachten, is nog een keertje uitgesteld. Eerst zou de game namelijk op 31 oktober uitkomen, toen op 20 november en nu pas op 4 december. Ubi Soft is niet op tijd klaar met XIII, en daardoor loopt hij wat vertraging op. Gelukkig is hij nog wel net op tijd voor de Sint :).

Je spoelt aan op een strand met alleen een kluissleutel in je hand. Voor de rest weet je niets, je geheugen is helemaal leeg, de FBI, een stel gangsters én een huurmoordenaar zitten achter je aan, en je besluit op onderzoek uit te gaan. Zo begint het in de wel erg opvallende game XIII. Het verhaal klinkt als een goedkoop stripboek en het zit er dan ook niet ver van af. De game ís namelijk ook gebaseerd op de Franse strip XIII, en de cellshaded graphics zorgen ervoor dat je echt in een strip speelt.
De vorming van de game staat geheel in het teken van strips en ook de geluiden die je hoort zijn niet meer dan ‘boom’ en ‘tap-tap’. Die geluiden verschijnen overigens wel in cartoonletters op je beeld. Boven in je beeld zijn kleine tekeningen, in de vorm van pop-upjes die speciale acties laten zien, en die je door het hele spel door weer aan een stripverhaal herinneren. Erg origineel dus, al is wel een groot gebrek dat bij de PS2-versie de multiplayer ontbreekt. Bij de PC en Xbox versie, zijn deze gewoon aanwezig.

  1.   
    Gast's avatar

    lauw spel. ik heb de demo

  2.   
    Lasso's avatar

    Och…die paar daagies…die kunnen er ook wel bij…