ATi sluit deal met Microsoft over Xbox 2

ATi, één van de leiders in grafische chipsets voor o.a. PC’s, heeft een deal gesloten met Microsoft, waarin staat dat zij “custom, leading-edge graphics technologies for use in future Xbox products and services” gaat ontwikkelen.

Wat er precies ontwikkeld gaat worden is niet duidelijk, aangezien Microsoft’s persberichten vaak weinig precieze informatie prijsgeven. Het meest voor de hand liggende dat ATi gaat doen, is de grafische kern van de Xbox 2 ontwikkelen.

NVIDIA levert op dit moment de grafische kern voor Xbox-systemen en is ook op de PC-markt de grootste concurrent van ATi. Deze deal kan redelijk zwaar vallen voor NVIDIA< aangezien het onlangs heeft aangekondigd dat de grootste winstmaker voor het derde kwartaal de Xbox-producten zijn, omdat Microsoft de productie van de Xbox heeft verhoogd nu het weer bijna kerst wordt. ATi's CEO, K.Y. Ho, liet verder alleen weten dat de deal alleen laat zien dat het “cements ATI’s position as the prime graphics supplier for the future of the games industry.”

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren