Nvidia concentreert zich op AMD-markt

Chipbedrijf Nvidia heeft in een interview enkele details laten vallen over de nieuwe Nforce-chipsets die op stapel staan, meerbepaald over de chipsets die onder de Pentium4-licentie in ontwikkeling zijn.

De CEO van Nvidia wilde echter nog niet veel kwijt over deze nieuwe chipset, die getipt wordt als de Nforce 5 (de Nforce 4 is de Crush-chipset voor de Athlon64).
Hij zei dat Nvidia zich voorlopig wou concentreren op de AMD-markt, en meerbepaald de 64bit-CPU’s van deze firma. Nvidia ziet dus duidelijk brood in deze markt, en de productielijn voor de eerste Crush-chipsets kan ieder moment opgestart worden.

Over de Nforce 5 wilde men minder informatie kwijt. Nvidia legt de Pentium 4 licentie die ze in huis heeft dus duidelijk in de ijskast. Het enige wat ze toch wilden loslaten was dat de Nforce-chipsets voor de Pentium ten vroegste in het eerste kwartaal van 2004 zullen verschijnen.
Verder liet men ook weten dat de meeste productieorders nog steeds naar de chipbakker TSMC zullen gaan (waar oa de Geforce-cores gebakken worden) ipv partner IBM, die op dit ogenblik de ‘leftovers’ krijgt toegewezen.

Er is ook wat nieuws over Intel zelf, nu we toch over hun Pentium bezig zijn. Blijkbaar schroeft deze Amerikaanse firma zijn productie van de Pentium 4’s met de 533MHz FSB-snelheid danig terug. Volgens Digitimes komt Intel zelfs slechts één derde van zijn bestellingen voor deze CPU’s met deze tragere bussnelheid na.
Dit heeft wel een voordeel: door enkel CPU’s met de 800MHz FSB-snelheid te maken kan men de productie ervan opdrijven en dit betekent natuurlijk lagere prijzen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren