Colloseum de geprezen leerzame mod voor Jedi Outcast

Had je hem nog op je schijf staan, maar was je in afwachting van Jedi Academy van plan om Jedi Outcast van je harde schijf te wissen? Wacht dan nog even, want misschien wil je eerst nog even Colosseum proberen.

Colosseum is een mod voor Jedi Outcast, waarin je moet zien te overleven op één van de gevaarlijkste plekken in het oude Rome: het Colosseum. Je speelt Gluteus, een dief die door de Keizer van Rome veroordeeld is tot een gevecht tot de dood in het Colosseum.

De maker van de mod, Jake Keating, heeft Coliseum echter niet alleen voor vermaak in elkaar gezet. Coliseum is voor hem een afstudeerproject, waarbij hij de volgende gedachte had: gewelddadige games zijn vaak veel populairder dan ‘intelligente’ games, dus waarom gebruiken we dit soort games niet voor educatie? Coliseum is daarom naast gewelddadig ook nog eens een leerzame game, waar je van alles over het Colosseum en de gladiatorengevechten te weten komt.

Colosseum is verder ook technisch gezien een goed uitgewerkte mod, zo blijkt uit de lof die Mike Gummelt, programmeur bij Jedi Outcast-ontwikkelaar Raven Software, onlangs over de game in zijn .plan schreef:“The mod shows not only an impressive understanding of multiple and diverse systems but also a real director’s eye for creating a compelling story within the context of exciting and fun gameplay.”.

Coliseum is op de Colosseum website te downloaden.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren