DirectX 9.0 is uit

Geregeld brengt Microsoft een verbeterde versie uit van DirectX. Nagenoeg alle games gebruiken tegenwoordig DirectX als basis voor een hoop grafische functies en allerhande multimedia toepassingen. Nu is versie 9.0 uit en het moet gezegd worden, er zijn een hoop verbeteringen in vergelijking met de vorige versies. Niet echt iets om hier op te gaan noemen, maar voor de ontwikkelaars van spellen is het belangrijk omdat de nieuwste generaties grafische kaarten nu nog veel mooiere en betere special effects op je scherm kunnen toveren.

Voor wat meer info kun je gewoon hier terecht, waar later ook andere versies van DirectX 9.0 te downloaden zullen zijn. Nu is er namelijk alleen nog maar een engelse versie, die je dan weer hier kunt downloaden. Het wachten is dus nog even op een Nederlandse versie, die je trouwens ook zou moeten kunnen downloaden vanaf de officiële site, hoewel die op het moment van schrijven nog geen verandering heeft ondergaan.

  1.   
    Ik_heb_kritiek's avatar

    Dat is mooi natuurlijk, maar volgens mij maak ’t allemaal geen [^] uit.

  2.   
    Zay's avatar

    ik gebruik altijd gewoon engelse versies van alles wat met pc’s te maken heeft. Nederlands is een rottaal als het om pc’s en internet gaat.