Nintendo krijgt dikke boete

De Europese Commissie vindt dat Nintendo zich schuldig heeft gemaakt aan de antitrustwetten. In het verleden toen er nog minder spel computers waren heeft Nintendo zich schuldig gemaakt aan prijsafspraken om zo meer te kunnen verdienen. In de jaren negentig waren er nog maar weinig

Een jarenlang onderzoek, dat zich met name richtte op afspraken die Nintendo maakte met haar distributeurs, komt daarmee tot een eind. De Europese kartelpolitie heeft vastgesteld dat de Japanse consolebouwer zich schuldig heeft gemaakt aan het belemmeren van parallelle import, zoals die tussen de verschillende EU-landen wel is toegestaan. Op die manier zouden prijzen van consoles en games kunstmatig hoog zijn gehouden.

Nintendo heeft van de Europese Commissie een boete van maar liefst 149 miljoen euro opgelegd gekregen. Het bedrijf accepteert de beschuldiging, maar zegt in een persbericht verrast te zijn over de hoogte van de boete. Naar eigen zeggen is voldoende met een boete rekening gehouden in de financiële begroting voor dit fiscale jaar. Toch vindt de consolebouwer het bedrag aan de hoge kant; het bedrijf heeft aangekondigd in hoger beroep te gaan.
Bron: http://www.rugeri.nl/

Voor het volledige artikel:
klik hier

  1.   
    Dotz's avatar

    Ik vergeef het Nintendo 😆 !