XBOX Live! prijzen en releasedata

Op de X02 event in Sevilla heeft Microsoft de definitieve versies, prijzen en releasedata voor de online breedbandservice XBOX Live! aangekondigd.

De belangrijkste gegevens zijn als volgt:

 • Vanaf 30 november verkrijgbaar in Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland als onderdeel van een public beta test.
 • Vanaf 14 maart 2003 verkrijgbaar in 8 landen in Europa. Naast bovenstaande zijn dat Nederland, Italië, Spanje, België en Zweden.
 • Het XBOX Live! Starterspakket gaat ongeveer € 59,95 kosten (afronding op basis van valutakoersverschillen)
 • Hiervoor krijg je: 12 maanden abonnement op XBOX Live!, een XBOX Communicator headset en speciale Live! versies van MotoGP en Whacked!
 • Vanaf 30 november zullen er al vijf games gereed zijn voor Live! Dit zijn:
  • Unreal Championship
  • MechAssault
  • Tom Clany’s Ghost Recon
  • MotoGP
  • Whacked!
 • In 2003 zullen meer dan 50 titels worden uitgebracht of aangepast voor XBOX Live! Dit zijn onder andere:
  • Halo 2
  • Counterstrike
  • Star Wars: Galaxies
  • Project Gotham Racing 2

XBOX Live! gaat werken met een aantal vaste kenmerken die voor alle games zullen worden gebruikt:

 • Gamertag: Je Online ID die van alle Live! gamers wereldwijd de rankings bijhoud in de verschillende games.
 • Friends list: Net als in MSN Messenger kan XBOX Live! een lijst bijhouden van Gamertags van vrienden en bekenden zodat je altijd weet of er iemand online is om mee te gamen
 • XBOX Communicator: Net als op de PC via bijvoorbeeld Roger Wilco te doen is, kan je met de XBOX Communicator tijdens het gamen met je teamleden praten.
 • Matchmaking: QuickMatch en OptiMatch moeten het de speler makkelijk maken om een game te vinden en daarbij word dan ook nog rekening gehouden met het niveau van de spelers in de betreffende game.
 • Online updates: Omdat de XBOX een harde schijf bevat kan je via XBOX Live! ook updates voor games downloaden en op de harde schijf bewaren. Nieuwe levels, characters en missies worden met XBOX Live! ook eindelijk voor de console gamer beschikbaar

Met de lancering van XBOX Live! in Nederland zullen verscheidene breedbandaanbieders aanbiedingen hebben voor XBOX Live! klanten. Momenteel zijn samenwerkingsovereenkomsten gesloten met BT Openworld, NOOS, NTL, Telewest Broadband en Wanadoo. Van deze aanbieders kennen wij in Nederland alleen Wanadoo maar deze namen zullen veel te maken hebben met de eerste lancering in GB, Duitsland en Frankrijk.

 1.   
  Martijn's avatar

  Nou dat is niet echt duur, valt me reuze mee..

 2.   
  Viperations2's avatar

  What about Splinter Cell? 😀

 3.   
  TEDDYBASTARD's avatar

  JOOOOOOOOOOOOOO VET JA 😀

 4.   
  VirtualJr's avatar

  Splinter Cell is daar geen geschikt spel voor, sneaken en rustig en ongezien killen is nou eenmaal niet iets dat je in een deathmatch doet. Bovendien heeft hij maar twee wapens en zijn de levels en de manier waarop het spel wordt gespeeld niet geschikt om tegen menselijke tegenstanders te gebruiken.

  Oke, veel te serieus antwoord, nu even in de stijl van de andere reacties:
  XBOX LIVE ROCKS BIG TIME!!! 😀

 5.   
  X PIMP's avatar

  De toekomst is in zicht en xbox zal de eerste zijn. Daarom heb ik geen gamecube gekocht,waarvan van ik nu al weet dat het een zware nep computer is die eigenlijk alleen met babyspelletjes gaat komen (behalve mario dan).
  KEEP UP DA GOOD WORK

 6.   
  X PIMP's avatar

  Het zou ook mooi zijn als er veel rpg spellen met internet mogelijkheden komen,ik weet niet of PROJECT EGO internet ondersteunt maar het zou wel gruwlijk zijn.Ik zelf was al aardig DIABLO liefhebbend via internet.Het zou dan mogelijk zijn om maandelijks een update te ontvangen met nieuwe characters en levels,waardoor je een soort soapserie gevoel krijgt met jou character als held.Toch ben ik nog een beetje sceptisch met het beloofde succes.Bedrijven hebben al eerder successen beloofd met internet en toch zijn er heel veel it bedrijven gesneuveld.Wees niet te voorbarig met het aanschaffen van XBOX live..bekijk het een beetje hoe het loopt,want 12 maanden vastzitten aan iets wat niet de belofte waarmaakt kan best vervelend zijn voor je geest en je portomonnee!

 7.   
  Bierleeuw's avatar

  Goede stap voor Console met Internet!

 8.   
  VirtualJr's avatar

  Nahja X PIMP, de eerste twaalf maanden zijn wel gratis dus je zit nergens aan vast, als het ware. Maar ik ben wel sceptisch over hoeveel mensen gaan betalen. Maar aangezien MMORPG’s al heel goed gaan neem ik aan dat er dus al veel mensen zijn die dat wel doen, en als er steeds meer mensen op Live gaan komt de rest ook, dus dan heeft het op zich wel een grote/goede kans om succesvol te worden.

 9.   
  X PIMP's avatar

  Maart 2003 is nog lang wachten,maar als xbox live van start gaat zegt mij gevoel METEEN AANSCHAFFEN! maar me verstand zegt wacht maar een jaartje.
  Kijk..ik ben natuurlijk heel enthausiast…maar ik ben ook niet zo rijk of laat ik het zo zeggen 59 euro is voor mij al veel geld (ja ik ben een arme sloeber) en wat gebeurt er na die 12 maanden,ik denk niet dat er iemand is die xbox live opzegt na een jaar (Teminste als xbox live is wat ze zeggen) en ik betaal een vast bedrag per maand aan internet op mijn pc dus dat bij elkaar op geteld wordt het toch een duur plaatje in het volgende jaar.Maar ik probeer het niet af te kraken hoor,ik vindt dat gamen gamen moet blijven en niet een financieele last….das het enige en daar ben ik een beetje bang voor met xbox live

 10.   
  Thapowerman's avatar

  Ak vind dat de consoles eerst even heel wat goedkoper mogen worden. Je betaald er 250 euro voor, moet je er ook nog eens een spel bijkopen.