Interne Xbox-configuratie gewijzigd

Om tot een “verbeterde veiligheid” en “verlaagde kosten” te komen, heeft Microsoft de configuratie van haar Xbox gewijzigd, zo heeft een persvoorlichter van Microsoft bekend gemaakt. Zij wilde evenwel niet bekendmaken, wat er precies is gewijzigd is, maar volgens berichten is het BIOS gewijzigd en is de ventilator boven de videochip van nVidia verwijderd.

Australische Xbox-hackers kwamen de veranderingen al tegen en zij zagen ook een verandering in op de printplaat van de console. Hierdoor denken zij dat het op het moment niet meer mogelijk is de modchips aan te brengen. Met deze modchips is het mogelijk om geimporteerde en (illegaal) gekopieerde games te spelen en om zelfgeschreven software op de Xbox te laten draaien.

Flextronics, de gecontracteerde partner van Microsoft met een Xbox-fabriek in China, produceert Xboxen al in de gewijzigde configuratie. De fabriek in Guadalajara in Mexico, die de Xboxen voor Noord Amerika produceert, heeft al aangegeven binnenkort op de nieuwe configuratie over te stappen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren